25 / 04 / 2024

Nesim Ekinci: İnşaat sektörü Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri!

Nesim Ekinci: İnşaat sektörü Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri!

MERSİN Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, inşaat sektörünün, istihdam yaratması ve ihracatı artırması ile kalkınma çabaları içindeki Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu söyledi...



MERSİN Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, inşaat sektörünün, istihdam yaratması ve ihracatı artırması ile kalkınma çabaları içindeki Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu söyledi. İnşaat sektörünün 150 yan sektörü beslediğinin altını çizen Ekinci, söktürün Mersin'de de ciddi öneme sahip olduğunu vurguladı. Ekinci, 1/100 binlik ve 1/5 binlik imar planı sıkıntılarının çözülmesiyle birlikte Mersin'in sektörde büyüme başarısını çok daha ileriye taşıyabileceğini kaydetti. 


HER YIL YÜZDE 50 ARTIŞ 


Mersin'in, inşaat yatırımlarının yoğunluğu ve turizm amaçlı yapılaşmanın büyümesine paralel olarak inşaat sektöründe büyük bir pazar oluşturduğunu belirten Ekinci, kentte her yıl yüzde 50'nin üzerindeki artış oranıyla yapı ruhsatı verildiğini ve bu ruhsatların yüzde 75'inin konutlar için olduğunu aktardı. Ekinci, kentte ulaşım kolaylığı ve yazları daha yaşanılabilir olması nedeniyle yaz sıcağından korunma alanları haline gelen yerleşim birimlerinin gelir düzeyi yüksek kesimin rağbet ettiği ikinci konut alanları haline geldiğini de dile getirdi. 


TİCARİ GELİŞİM SAĞLANAMIYOR 


Mersin'de, 1/100 binlik ve 1/5 binlik plan sıkıntılarının çözülmesiyle birlikte kentin sektörde büyüme başarısını çok daha ileriye taşıyabileceğini ifade eden Ekinci, "Planların Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçmemesi nedeniyle, 5 yıldır yaşanan arsa sıkıntısı maksimum düzeye çıkmış ve arsa sorunundan kaynaklı olarak inşaat sektörü kilitlenmiştir. Hal böyleyken kentimizde ticari gelişim sağlanamamaktadır" diye konuştu. 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön