26 / 04 / 2024

Neve Şalom'un Cemaat Hanı'nı Cemal Ulusay otel yapacak!

Neve Şalom'un Cemaat Hanı'nı Cemal Ulusay otel yapacak!

Tarihi Sümerbank binasını butik otele dönüştüren Yılmaz Ulusoy, Musevi cemaatini ikna edip projeye komşu Cemaat Han'ı satın aldı. Cemaat Han'ın da katılmasıyla Sümerbank Butik Otel 144 yatağa ulaşacak



İstanbul Karaköy Bankalar Caddesi’ndeki eski Sümerbank binasına 86 yataklık ‘7 yıldızlı’ otel yapımına devam eden işadamı Yılmaz Ulusoy, projeye komşu durumda bulunan Cemaat Han’ı Neve Şalom Vakfı’ndan 5 milyon dolara satın aldı. Ulusoy, Cemaat Han’ın yerine 58 yataklı bir otel yapıp Sümerbank otel projesine ekleyecek. Böylelikle Ulusoy’un otel projesi 144 yatağa çıkacak.

5 MİLYON DOLARA CEMAATİ İKNA ETTİ
Son yıllarda otel ve restoranlar hayata geçirmek için yatırımcıların yarıştığı, aslına sadık kalınarak yapılan renövasyon projeleriyle İstanbul’un en gözde turistik mekânı haline gelen Bankalar Caddesi’nde projeler son hızıyla devam ediyor. ING Bank’a ait Tütün Han’ın satışa çıkarılmasından sonra 25 milyon dolar bedel biçilen bina için 25 taliplinin sıraya girmesi bölgenin cazibesini ortaya koyarken, mevcut yatırımcılar da henüz el değmemiş binaların sahibi olmak için yarışıyorlar.

Geçen hafta Bankalar Caddesi’nde hanları butik otele dönüştürme yarışında Yılmaz Ulusoy ilginç bir satın alma gerçekleştirerek dikkatleri üzerine çekti.

2010 yılında 9 milyon 250 bin dolara tarihi Sümerbank binasını Simurg Turizm’den satın alan Yılmaz Ulusoy, burası için geliştirdiği 7 yıldızlı otel projesinin yapımına devam ederken, Neve Şalom Vakfı’na ait Cemaat Han’ı gözüne kestirdi. Uzun zamandır bina için görüşmelerini yürüten Ulusoy, 5 milyon dolara vakıf temsilcilerini ikna etti.

Hanlar bir bir otele çevriliyor
Karaköy'deki Bankalar Caddesi'nde önceki yıl Yılmaz Ulusoy'un eski Sümerbank binasını otele çevirmek için almasından sonra Akfen'in patronu Hamdi Akın da Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait Kozluca Han'ı için 200 odalık bir otel projesi gündeme getirdi. Cadde üzerindeki adı duyulan satın almalardan Koçak Goldün sahibi ismet Koçak, Generali Sigorta binasını 30 milyon TL'ye satın almıştı. Noa Group Yönetim Kurulu Başkanı ilhan Açıkgöz de caddede 200 yıllık bir işhanında 118 odadan oluşacak iki butik otelin yapımına başladı.

Ünsal Ereke/Habertürk


Geri Dön