26 / 04 / 2024

Nevşehir'de 5. yer altı şehri turizme kazandırılacak!

Nevşehir'de 5. yer altı şehri turizme kazandırılacak!

NEVŞEHİR İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici Kapadokya bölgesinde yaklaşık 200 yer altı şehrinin bulunduğunu, Nevşehir'de ise Derinkuyu, Kaymaklı, Tatlarin ve Özkonak yer altı şehirlerinin ziyarete açıldığını söyledi.



Restorasyon çalışmaları bitiyor 

1995 yılında köylüler tarafından bulunan ancak çökmeler nedeniyle 2013'te kapatılan Ürgüp ilçesindeki Mazı Yer Altı Şehri'nin restorasyon ve çevre düzenlemesinin tamamlanarak ziyaretçilerin hizmetine açılacak. Mazı Yer Altı Şehri'nin restorasyon ve çevre düzenlemesinin tamamlanarak ziyarete hazır hale getirildiğini anlatan Ekici, "Tarihi M.Ö, 2'nci yüzyıla kadar uzanan şehrin 3 katı ziyarete açık olacak. Diğer katları gezmenin küçük girişlerden dolayı zor olduğu görüldü. Ziyarete açılan bölümlerin geniş ve yüksek olması özellikle yaşlı turistlerin rahatça gezebilmesine imkan sağlayacak" dedi. 



Müzeyi giriş fiyatı 8 lira Ekici, Mazı'nm, NevşehirÜeki diğer yer altı şehirlerinden farklı olarak içinde banyo bulunduğunu belirterek, "Burası da diğer yer altı şehirleri gibi savunma amaçlı yapılan bir şehir. Müze giriş fiyatı 8 lira olarak belirlendi. Geliri Döner Sermaye İşletmeleri Merkez Müdürlüğüne aktarılacak" dedi. 



Yer altı şehirlerine büyük ilgi Kapadokya'nın ziyaretçilere, hayal güçlerinin ötesinde olağanüstü doğa harikalarını, estetik ve zarafetle donatarak sunan bir bölge olduğunu aktaran Ekici, şöyle konuştu: "Bölgede en çok ziyaret edilen mekanlar arasında yer altı şehirleri bulunuyor. Şu anda en çok ziyaretçiyi Kaymaklı Yer Altı Şehri çekiyor. Mazı Yer Altı Şehri'nin de turizme kazandırılmasıyla bölgedeki turistlerin geceleme oranı ve turist sayısı artacaktır."


Milat


Geri Dön