20 / 04 / 2024

Balıkesir'de 127 bin ikinci konut turizme kazandırılacak!

Balıkesir'de 127 bin ikinci konut turizme kazandırılacak!

Balıkesir'de ağırlıklı olarak Edremit Körfezi bölgesinde bulunan 127 bin ikinci konutun turizme kazandırılması için proje hazırlandı. "Bir Tıkla Ev Kirala-Bir Tıkla Evini Kirala" isimli projenin tanıtımı, Ayvalık ilçesinde yapıldı....



Balıkesir'de ağırlıklı olarak Edremit Körfezi bölgesinde bulunan 127 bin ikinci konutun turizme kazandırılması için proje hazırlandı. "Bir Tıkla Ev Kirala-Bir Tıkla Evini Kirala" isimli projenin tanıtımı, Ayvalık ilçesinde yapıldı. Ayvalık Turizm Birliği (AYTUGEB), Ayvalık Ticaret Odası, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ortaklığında yürütülen projenin tanıtım toplantısına Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Edremit Kaymakamı Abdülhamid Erguvan, Ayvalık Belediye Başkanı Bülent Türközen, Edremit Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, TÜRSAB Ev Komitesi Başkanı Mücella Tarhan, Novasol Ev Kiralama Yönetim Kurulu Başkanı Bernrd Muckenschnabel, proje yürütücü yardımcısı Doç. Dr. Ayhan Gökdeniz, otel sahipleri ve diğer sektör temsilcileri katıldı.


Açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Gökdeniz, proje kapsamında Ayvalık'ta 45 konutun kiralandığını söyledi. Elde edilen tecrübeleri aktarmak ve ikinci konutların kiralanması konusunun dünyadaki diğer örnekleri hakkında bilgi almak üzere toplantı düzenlediklerini belirtti. İkinci konutların turizme kazandırılmasının çok zorlu ve büyük çaba istediğine dikkat çeken Turhan ise, "Bununla ilgili ilk toplantıyı mart ayında gerçekleştirmiştik. İlimiz son dönemde ciddi bir sanayileşme ve ulaşım yollarının kavşak noktası olma yolunda ilerliyor. İstanbul-İzmir arasında yapımı devam eden otoyol ve hızlı tren çalışmaları gibi gelişmeler sonucunda ilimiz, 20-25 milyon kişinin yaşadığı bir alanın merkezinde kalacak. Körfez bölgemizde turizm, zeytin, zeytinyağı ve tarımdan halkımızın hayatlarını idame ettirmesini planlarken bu alanlardan alacağı geliri arttırmamız lazım. İkinci konutların turizme kazandırılması, bu düşünceler çerçevesinde hayata geçirilmesi planlanan bir çalışmadır." dedi. Projenin başarılı olması için Balıkesir'in çok büyük avantajları olduğuna vurgu yapan Vali Turhan, "Uluslararası havaalanına sahip olmamız, doğal güzelliklerimiz, Kaz Dağlarımız, sahillerimiz bize büyük avantaj olacaktır. Bu projeyle doğaya zarar veren ve sağlıklı yaşam alanlarını tehdit eden binaların yıkılması da söz konusu olacaktır. 127 bin ikinci konuttan bahsediliyor, bu projeyi başarabilmemiz için ilk olarak sayıyı netleştirmemiz gerekiyor. Doğru tanıtım yaparak, güvenilir ve iyi bir organizasyonla bu projenin başarılı olacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.


Muckensshanabel ise söz konusu alanda 27 ülkede 33 bin konuta sahip bir firma olduklarını anlattı. İkinci konutların turizme kazandırılması konusunda en başarılı ülkenin Danimarka olduğunu belirtti. Danimarka'nın turizm gelirlerinin yüzde 60'ının ikinci konut kiralamasından kaynaklandığını vurgulayan Muckensshanabel, bu pazarın Avrupa genelinde 21,8 milyar euro ciroya ulaştığını ifade etti.


Konuşmalardan sonra AYTUGEB tarafından ikinci konutların kiralanması amacıyla kurulan "www.renthouseayvalik.com" isimli siteyle ilgili sunum yapıldı. Katılımcılara, mevcut 45 evden örnekler gösterildi.


Cihan


Geri Dön