24 / 04 / 2024

Balıkesir'de 5 bin 100 riskli yapı yıkıldı! 

Balıkesir'de 5 bin 100 riskli yapı yıkıldı! 

Balıkesir'de Zağnos Paşa Camii Meydan projesinde inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Balıkesir'de 5 bin 100 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini dile getirdi.



Zağnos Paşa Camii Meydan Projesi’nde yapılan düzenlemeleri inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Balıkesir'de devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. 


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; bakanlık olarak bugüne kadar Balıkesir’e 2,5 milyar TL değerinde yatırım yaptıklarını söyleyen Bakan Kurum, 2021 yılında 195 milyon TL’lik yatırım yapacaklarının da müjdesini verdi. Kentsel ve deprem dönüşümünün en öncelikli gündemleri olduğunu belirten Bakan Kurum “Bu kapsamda; Balıkesir’de 2 bin 609 binada, 5 bin 683 bağımsız birimde riskli yapı tespiti yaptık ve bu bağımsız bölümlerden de 5 bin 100’ünün yıkımını gerçekleştirdik.” dedi.

Balıkesir de 5 bin 100 riskli yapı yıkıldı! 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın davetiyle Balıkesir’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Zağnos Paşa Camii Meydanı’nda, proje ve yatırımlarla ilgili bilgi aldı. Meydanda detaylı incelemelerde bulunan Bakan Kurum’un, Zağnos Paşa Camii civarında yüksekliği ile caminin silüetine gölge düşüren binaları ‘tıraşlayın’ demesi üzerine bina sahipleriyle iletişime geçen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bina sahipleriyle uzlaşmaya giderek çalışmaları başlattı.

ZAĞNOS PAŞA TBMM’DE 

Projeyi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getiren Bakan Kurum, “Balıkesir Zağnos Paşa Camii etrafında çok önemli bir dönüşüm projesi gerçekleştiriyoruz. Orada sokak sağlıklaştırma, meydan ve otopark projelerini başlattık. İnşallah en kısa süre içerisinde tarihi mekanlarımızı, meydanlarımızı gün yüzüne çıkarıyoruz.” açıklamasında bulundu. 

KAMULAŞTIRMA BEDELLERİ ÖDENECEK 

Zağnos Paşa Camii çevresinin düzenlenmesi projesini önemsediklerini dile getiren Bakan Kurum, alandaki tüm binaların; cephe ve tabelalarını, kaldırım ve aydınlatmalarını yenileyeceklerini söyledi. Bakan Kurum “Zağnos Paşa Camimizin silüetine zarar verecek bina yükseklikleriyle ilgili vatandaşlarımıza kamulaştırma bedellerinin, Büyükşehir Belediyesi üzerinden Bakanlığımızın desteğiyle ödeneceği bir projeyi başlattık.” dedi.
 


Geri Dön