18 / 04 / 2024

Körfez'de 10 ayda 26 riskli yapı yıkıldı!

Körfez'de 10 ayda 26 riskli yapı yıkıldı!

Körfez Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından 2019 yılının ilk 10 ayında 26 riskli yapının yıkım işlemi tamamlandı. 5 yapı için ise süreç devam ediyor.



Körfez Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, 2010 yılının ilk 10 aylık döneminde 26 riskli yapının yıkım işlemini tamamladı.

Kocaeli Barış Gazetesi'nde yer alan habere göre; 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğine göre gerçekleştirilen çalışmalarda, ilk 10 aylık süreçte 26 riskli yapının yıkımı için çalışma başlatılmıştı. 

YASAL SÜREÇ BEKLENİYOR

Kanun kapsamında konu olan yasal süreler ve resmi kurum kuruluşlara yapılan yazışmalar sonrasında başlayan yıkım işlemleri kapsamında son olarak Atalar Mahallesi Akabe Sokak’taki riskli binanın yıkım işlemi tamamlandı. 

Güvenlik tedbirlerinin alınması sonrası gerçekleştirilen yıkım ile birlikte oluşan molozlar da kaldırıldı. Yapı Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, çalışmalara hızla devam ettiğini belirterek, “Yasal süreçleri tamamlanan riskli binaların yıkımlarını sürdürüyoruz. İlçemizde 5 adet riskli yapı ile ilgili süreçler devam ediyor. Onların da tamamlanması sonrası yıkım işlemlerini gerçekleştireceğiz” açıklamasında bulundu.


Geri Dön