19 / 04 / 2024

New York Havalimanı'nın döşemesi Burdur'dan!

New York Havalimanı'nın döşemesi Burdur'dan!

Burdur bejinin New York JFK Havalimanı'nın bir bölümüne döşendikten sonra çok beğenilmesi üzerine havalimanı yetkililerinin, diğer bölümlere de döşenmesi için Ege Maden İhracatçıları Birliğine sipariş verdiği bildirildi...




Ege Maden İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyesi ve Gür Mermer firması sahibi Ali Gür, yaptığı açıklamada, dünyada "Burdur beji" olarak bilinen mermer çeşidinin güneş ışınlarını fazla yansıtıp gözü yormadığını, çok sert dokusu olması dolayısıyla suyu emmediğini ve üstüne basıldığında aşınmayan özelliğe sahip olduğu için çok tutulduğunu söyledi. 


Burdur bejinin Türkiye ekonomisine yılda yaklaşık 350 milyon dolar ile Burdur'da 10 bin kişiye istihdam imkanı sağladığını anlatan Gür, geçen yıl New York JFK Havalimanı yetkililerinin, havalimanındaki bir holün mermer kaplama yapılması yönünde kendilerine talepte bulunduğunu ifade etti. 


Bunun üzerine New York'a 6 bin 700 metrekarelik Burdur beji gönderdiklerini belirten Gür, "Bu mermerin 220 bin dolar bedeli vardı. Bu bedel Ege Maden İhracatçılar Birliği tarafından karşılandı ve mermer hibe olarak havalimanı yetkililerine teslim edildi" dedi. 


BAKAN ÇAĞLAYAN'IN ZİYARETİDNE GÖRÜŞÜLDÜ 


Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın bir süre önce New York JFK Havalimanı'nı ziyaretinde konuyla ilgili gelişme yaşandığını bildiren Gür, şöyle konuştu:


"Bakan Çağlayan'ın ziyareti sırasında holün incelemesi yapılıyor ve yetkililer bu taşı çok beğendiklerini, 4 holleri daha olduğunu, bu holleri de aynı taşla kaplama kararı aldıklarını söylüyor. Bunun üzerine Ege Maden İhracatçılar Birliği ile temasa geçtiler. Sanırım bugünlerde sipariş anlaşması yapılacak. Diğer 4 holün de kaplaması Burdur beji ile yapılacak."


'NEW YORK'A AYAK BASANLAR BURDUR BEJİYLE TANIŞACAK: 


Gür, Burdur'dan New York'a gönderdikleri ilk mermerlerin, nakliye ve montajıyla havalimanına yaklaşık 500 bin dolara mal olduğunu bildirdi. Havalimanı yetkililerinin diğer 4 holü de Burdur bejiyle döşemeleri durumunda Türkiye ekonomisine katkı sağlanacağını vurgulayan Gür, "Bizim bu 4 holün döşenmesi için göndereceğimiz Burdur beji 1 milyon dolar eder ancak nakliyesi ve montajıyla havalimanına yaklaşık 2 milyon dolara mal olur" diye konuştu.


New York JFK Havalimanı'nın 50 milyon yolcu kapasiteli olduğunu ve tüm ülkelerden insanların bu havalimanına ayak bastığını vurgulayan Ali Gür, "Bu insanlar New York'a ayak bastıklarında ilk Burdur bejiyle tanışacak. Bu da bizi son derece mutlu ediyor. Hem ülkemiz için tanıtım olacak hem de ülke ekonomisine girdi sağlayacağız" dedi.


Akşam


Geri Dön