17 / 04 / 2024

New York Times Meydanı'ndaki bir binanın 10. katında yangın çıktı!

New York Times Meydanı'ndaki bir binanın 10. katında yangın çıktı!

New York İtfaiye Departmanı 341'i iftaiye eri toplam 343 mensubunu kaybettiği 11 Eylül saldırılarının 12. yıldönümünde de korkulu bir sınav verdi. New York Times Meydanı'ndaki bir binanın 10. katında yangın çıktı...



New York İtfaiye Departmanı 341'i iftaiye eri toplam 343 mensubunu kaybettiği 11 Eylül saldırılarının 12. yıldönümünde de korkulu bir sınav verdi.  Times Meydanı yakınında 43. cadde üzerindeki bir binanın 10. katında belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.


Yangın ihbarını alan New York İtfaiyesi, 11 Eylül’ün yıldönümünde ikinci bir facia yaşanmaması için yangına geniş çaplı bir ekiple müdahale etti. Olay yerine 25 itfaiye aracı ve onlarca ambulans sevk edildirken, polis, yangının çıktığı binayı boşaltarak, Times Meydanı ve New York Otogarı’ndan itibaren 8. ve 43. caddeleri trafiğe kapattı. 


Boşaltılan binanın çalışanları ve çevrede bulunanlar itfaiyecilerin müdahalesini endişe içinde izledi. Müdahale sırasında bazı itfaiyeciler karbonmonoksit gazından etkilendi. Yangının söndürülmesinin ardından bazı turistler, ülkede kahraman olarak kabul edilen itfaiyecilerle fotoğraf çektirdi.


Zamanında yapılan geniş kapsamlı müdahale sayesinde yangında ölen ya da yaralanan olmadı. 


- Yangında "korkusuz Walsh" da görev yaptı


Bölgede paniğe neden olan yangına ilk müdahaleyi yapan ekipte, New York İtfaiye Departmanı’nın "elit takımına" katılan ilk bayan itfaiyeci "korkusuz" lakaplı Adrienne Walsh da yer aldı. 


Amerikalılar, yangının kontrol altına alınmasının ardından binadan ayrılan Walsh'a yoğun ilgi gösterdi. 11 Eylül saldırıları sırasında görevli olmadığı halde olay yerine gelerek özveriyle uzun süre görev yapan Walsh, ülke genelinde kahraman olarak kabul ediliyor. Walsh, 10 binden fazla erkek itfaiye erinin görev yaptığı teşkilattaki yaklaşık 30 bayandan birisi.


AA


Geri Dön