28 / 03 / 2024

Next Level AVM'ye Ziraat Bankası tarafından el konuldu!

Next Level AVM'ye Ziraat Bankası tarafından el konuldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2013 yılında görkemli bir törenle hizmete açtığı başkent Ankara’daki “Next Level alışveriş merkezi”ne, Varlık Fonu’na devredilen Ziraat Bankası tarafından el konuldu. 



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ufuk Üniversitesi’nden aldığı arazi üzerinde hayata geçirilen Next Level alışveriş ve iş merkezi, kamu bankası olan Ziraat Bankası’ndan alınan kredi ile inşa edildi. Cumhuriyet'ten Işık Kansu ve Sertaç Eş'in haberine göre başkent  Ankara  Otogarı’nın karşısında, Ankara'nın en değerli arazisi üzerinde yer alan Next Level’ın alışveriş bölümüne, Pasifik İnşaat borçları ödeyemediği için Ziraat Bankası tarafından el konuldu. Aynı şirket tarafından işletildiği öğrenilen ve merkezde bulunan Keifi kafenin de el konulan yerler arasında olduğu belirtildi. Merkezde yaklaşık yüzde 75’lik kısmı satılmış olanların dışındaki tüm ofislere de Ziraat Bankası borç karşılığı el koydu. Ayrıca Ankara Next Level’da Ziraat Sanat Galerisi de açıldı. 

Next Level iş merkezini, “vizyonumuzu ve misyonumuzu yansıtan ilk projemiz” diye tanıtan Pasifik İnşaat’ın, Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Dikmen Vadisi’nde alınan kat karşılığı konut ihalesine de henüz  başlayamadığı belirtildi. Yalnızca hazırlığı için 13 milyon Türk Lirası harcanan proje konusunda bir ilerleme kaydedilemediği, Ankara Büyükşehir'in de vadide arsaları bulunan hak sahiplerine bir an önce konut verilebilmesini sağlamak için çıkış aradığı edinilen bazı bilgiler arasında. Şirketin burası için yatırdığı teminatın irat kaydedilmesinin de söz konusu olduğu belirtiliyor.


MİLLET BAHÇESİ MANZARALI İNŞAAT

Yine Melih Gökçek döneminde, Ankara Büyükşehir'e ait olan eski EGO Garajı’nın bulunduğu 124 dönümlük arazi de, 2015'te Pasifik-Çiftay Adi Ortaklığı’na ihale edilmişti. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan hasılat paylaşım modeliyle satın alınan bu arazide yer alacak yapıların toplam kapalı inşaat alanı 1.525.745.98 metrekare şeklinde tasarlandı.

Pasifik İnşaat; otel, hastane, okul, alışveriş merkezi, ofis ve konutların bulunacağı karma bir yapım faaliyeti sürdürüyordu. Arazide, 1.674 daire satışa çıkarılacak, AVM ve ofis binalarının dışında 32 katlı ve toplam 638 odalı bir de otel yer alacaktı.

Bu inşaat alanının karşısında da Ankara’nın eski hipodromu da mevcut. Bu alanın “millet bahçesi” yapılmasına karar verildi. Böylece Pasifik İnşaat’ın yaptığı konutlar “millet bahçesi” manzaralı olacaktı.

Fakat kaba inşaatı tamamlanmış olan bu gökdelenler konusunda da Pasifik İnşaat’ın sıkıntıya girdiği iddia ediliyor. Buradaki blokların bir kısmının Tapu Kadastro ve İller Bankası’na devrinin de gündemde olduğu belirtiliyor. Konuya ilişkin bilgi veren kaynaklar tarafından bu devrin yapılan harcamayı kurtarmasının olanaklı bulunmadığı iddia ediliyor.
 

AĞABEYİ, MÜSİAD RİZE ŞUBE BAŞKANI


Fatih Erdoğan’ın ağabeyi Mehmet Erdoğan, Rize Güneysu'danCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hemşerisi. Orçay’ın sahibi olan Mehmet Erdoğan, Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na devam ediyor. Mehmet Erdoğan, yakın geçmişte MÜSİAD Rize Şube Başkanlığı da yapmıştı. Pasifik İnşaat’ın sahibi, Rizeli işadamı Fatih Erdoğan’ın eşi Asuman Erdoğan da, şu anda AKP Ankara Milletvekili. Asuman Erdoğan, 2009-2018 yılları arasında AKP MKYK üyeliği, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı ve AKP Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı da yaptmıştı.

Fatih Erdoğan: Ankara'nın yeni yüzü olacağız!


Geri Dön