27 / 04 / 2024

Nezih Allıoğlu: Başkent inşaat sektörünün kalesi!

 Nezih Allıoğlu: Başkent inşaat sektörünün kalesi!

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Başkanı Nezih Allıoğlu, Ankara'nın, üretim ve yatırım yapmak isteyenler için en ideal kentlerin başında geldiğini belirterek, "Ankara'da yatırım için önemli fırsatlar var" dedi...



GGYD Başkanı Nezih Allıoğlu, Ankara'nın, üretim ve yatırım yapmak isteyenler için en ideal kentlerin başında geldiğini belirterek, "Ankara'da yatırım için önemli fırsatlar var" dedi. Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı M. Nezih Allıoğlu, Ankara'nın yatırım potansiyeline ve imkanlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Allıoğlu, 5 milyona yaklaşan nüfusuyla Türkiye'nin ikinci büyük kenti, Avrupa'nın ikinci büyük başkenti olan Ankara'nın, binlerce yıllık geçmişiyle birçok medeniyete ve imparatorluğa ev sahipliği yaptığını anımsattı. Nezih Allıoğlu, "Ankara bugün üniversiteleri, teknoparkları, sanayi bölgeleri, son derece güçlü sektör kümeleriyle rakipsizdir. Üst düzey bürokrasinin, uluslar arası kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının yoğunlaştığı Ankara, ekonomik, sosyal, beşeri ve entelektüel sermayesi ile küresel bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Ankara, ekonomi ve eğitim verileri ile ülkemizin en gelişmiş şehridir" diye konuştu. Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurulu'nun (URAK) "Türkiye'de İllerarası Rekabetçilik Endeksi"ne göre Ankara'nın, genel endekste İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer aldığına dikkat çeken Allıoğlu, "Ankara, Türkiye'nin üçüncü büyük ithalatçısı, beşinci büyük ihracatçısıdır. Küresel rekabet gücü yüksek bir kenttir.
Organize sanayi bölgeleri ve teknoparkları, vergi avantajları ve çeşitli teşviklerle Ankara, yatırımcılara ve girişimcilere önemli fırsatlar sunmaktadır" dedi.

Başkent inşaat sektörünün kalesi

Nezih Allıoğlu, Başkent Ankara'nın bilim ve teknolojideki altyapısıyla, beşeri sermayesi ile yüksek rekabet gücüne sahip bir kent olduğunu da vurguladı. Allıoğlu, şunları söyledi: "Ankara, savunma sanayinin başkenti, bu sektörde yatırım yapmak isteyenlerin de ilk tercihidir. Aynı şekilde sağlık teknolojilerinin de tek adresi Ankara'da, tarıma dayalı sanayi yatırımları için de büyük potansiyel vardır. İnşaat sektörü için de  Ankara  adeta kale gibidir" diye konuştu.

Sabah Ankara

Geri Dön