27 / 04 / 2024

Nezih Eldem Mimarlığına Bir Bakış söyleşisi 23 Mart'ta!

Nezih Eldem Mimarlığına Bir Bakış söyleşisi 23 Mart'ta!

Mimarlığın Uç Beyi Nezih Eldem program dizisi, Eldem’in (1921-2005) mimar, eğitimci ve ressam olarak üretimlerine odaklanan sunum ve söyleşilerle sürüyor.



SALT Araştırma’nın, Nezih Eldem Arşivi’ni erişime açma çalışmalarına eşlik eden Mimarlığın Uç Beyi Nezih Eldem program dizisi, Eldem’in (1921-2005) mimar, eğitimci ve ressam olarak üretimlerine odaklanan sunum ve söyleşilerle sürüyor.

 Mimar Beysun Mert, araştırmacı Ahmet Dönmez ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde araştırma görevlisi Taybuğa Aybars Mamalı’nın katılımıyla 23 Mart 21 tarihinde gerçekleştirilecek olan programda, Elyaflı Çimento A.Ş. Yönetim Merkezi, Ziraat Bankası Karaköy Şubesi Ek Binası ve Türkiye İş Bankası şube binalarının projeleri masaya yatırılacak. Eldem’in tasarımları ve mimarlık pratiği hakkında bir söyleşinin de gerçekleştirileceği program (Türkçe), SALT Online YouTube kanalında yayınlanacak. 

Nezih Eldem Mimarlığına Bir Bakış söyleşisi 23 Mart ta!

Beysun Mert, Harbiye’de Mimarlık Deneyimi

“Eldem’in mimaride işlev ve biçim yaklaşımları, malzeme ve detay kullanımının dışında, kurduğu iş birliklerini Elyaflı Çimento A.Ş. (bugün Karamancı Holding) Yönetim Merkezi’nin tasarım süreci üzerinden detaylandıran bir inceleme.”

Ahmet Dönmez, Cephe Gerisi

“Karaköy kıyısında yer alan tuhaf bir bina, deniz cephesi boyunca hiç de tuhaf olmayan, ağırbaşlı ve güzel bir ekle tamamlanır. İnşa edenin deyişiyle, geleneksel olanı taklit ederek aşağılamayan bu ‘cephe/ek’in bütünleştiği binaya, yani ‘cephe gerisi’ ve çevresine dair bir okuma denemesi.”


Taybuğa Aybars Mamalı, Nezih Eldem Arşivi’nde Türkiye İş Bankası

“Türkiye İş Bankası’nın mimarlarla çalışma biçimi açısından Eldem’le ilişkisine ve mimarın kurum için ürettiği projelere dair arşiv belgeleri eşliğinde bir değerlendirme.”

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi projesine 2 ödül!


Geri Dön