28 / 03 / 2024

NG Kütahya Seramik'in çevreye duyarlı üretimi tescillendi!

NG Kütahya Seramik'in çevreye duyarlı üretimi tescillendi!

NG Kütahya Seramik, bu konuda standartları dahi aşmayı başardı. TSE’nin, standardın üzerinde kaliteli ürün üreten firmalar için başlattığı “Çift Yıldız Belgesi” uygulaması ile NG Kütahya Seramik üstün kalite anlayışını tescil ettirdi.



Üretimin hiçbir aşamasında kaliteden ödün vermeyen NG Kütahya Seramik, bu konuda standartları dahi aşmayı başardı. Türk Standartlar Enstitüsü (TSE)’nün, standardın üzerinde kaliteli ürün üreten firmalar için başlattığı “Çift Yıldız Belgesi” uygulaması ile NG Kütahya Seramik üstün kalite anlayışını tescil ettirdi. TS EN ISO 14411 standardı kapsamında olan seramik ürünler için aranan tüm kriterleri yerine getiren işletme, TSE’den “Çift Yıldız Belgesi” almaya hak kazandı. NG Kütahya Seramik, bu önemli belgeyi; duvar ve yer seramiği, sırlı porselen seramik ve seramik ürün gruplarının tamamında almayı başardı.


Başarısını, uluslararası pazarda taçlandırdı…


NG Kütahya Seramik, EPD (Environmental Product Declaration - Çevresel Ürün Beyanı) belgesiyle de başarısını uluslararası pazarda taçlandırdı.


NG Kütahya Seramik, EPD Belgelendirme Projesi çalışmasına geçtiğimiz yıl başlamıştı. Proje çerçevesinde NG Kütahya Seramik’in üretimini yaptığı ‘yer-duvar ve porselen’ ürünleri, İsveç’te doğrulayıcı firma tarafından incelendikten sonra The International EPD System'de kayıt altına alındı.


Küresel oyuncu olma yolunda dev adım


NG Kütahya Seramik, EPD Belgesi ile ulusal ve uluslararası ‘Yeşil Bina’ projelerine rahatlıkla ürün sunumu yapabilecek, Yeşil Bina belgelendirme sistemlerinde ilave puan kazanma fırsatı yakalayacak.


The International EPD System'de kayıt altına alınan NG Kütahya Seramik, Avrupa Birliği pazarları başta olmak üzere uluslararası pazarlarda küresel oyuncu olma yolunda dev bir adım attı. NG Kütahya Seramik, Uluslararası ECO Platform üyeliği ile de sadece önde gelen yapı malzemeleri üreticilerinin yer aldığı listeye adını yazdırmayı başardı.



 


Geri Dön