28 / 03 / 2024

NG Kütahya Seramik’e dünyaca ünlü GOOD DESIGN’dan 3 ödül birden!

NG Kütahya Seramik’e dünyaca ünlü GOOD DESIGN’dan 3 ödül birden!

NG Kütahya Seramik’in Nexus koleksiyonu dünyanın en prestijli tasarım ödülleri programı GOOD DESIGN’dan 2 farklı kategoride 3 ödül aldı.




“Seramiğin geleceği” olarak tanımlanan Nexus koleksiyonu ile NG Kütahya Seramik, “Yapı Ürünleri/Malzemeleri” ve “Zemin ve Duvar Kaplamaları” kategorilerinde ödül alan tek Türk firması oldu.


Seramik sektörünün öncü markalarından NG Kütahya Seramik’in Yiğit Özer imzalı yeni Nexus koleksiyonu GOOD DESIGN tarafından 2 farklı kategoride 3 ödüle layık görüldü. Dünyanın en prestijli tasarım ödülleri programı GOOD DESIGN, Nexus koleksiyonundaki Hexa ve Penta serilerini “Yapı Ürünleri/Malzemeleri” kategorisinde ödüllendirdi. Penta serisi aynı zamanda “Zemin ve Duvar Kaplamaları” kategorisinde ödül aldı. NG Kütahya Seramik, bu kategorilerde ödül alan tek Türk firması oldu.


Chicago Mimarlık ve Tasarım Müzesi’nin düzenlediği GOOD DESIGN ödülleri, Avrupa, Asya, Afrika ve Kuzey ile Güney Amerika bölgelerindeki yeni tüketim mallarının değerlendirilmesi sonucunda veriliyor. NG Kütahya Seramik’in Nexus koleksiyonu tasarım ve inovasyon, sürdürülebilirlik, yaratıcılık, kurumsal kimlik, çevreye karşı duyarlı tasarım, insan faktörü, malzeme, teknoloji, grafik tasarım, ambalaj ve evrensel tasarım gibi kriterlerde değerlendirildi.


Tasarım alanında iddialı


NG Kütahya Seramik, genç Türk tasarımcı Yiğit Özer’in tasarladığı Versatile Koleksiyonu Arc ve Axis serileriyle 2011 yılında ‘Red Dot Design Award Best of the Best’i kazandı. NG Kütahya Seramik, bu ödülü kazanan ilk ve tek Türk firması olmasının yanı sıra seramik sektöründe de bu ödülü alan ilk firma oldu. NG Kütahya Seramik Versatile Koleksiyonu ARC serisi ise tasarım alanında dünyanın en çok tanınan ve en prestijli ödüllerinden biri olan ‘IF Product Design 2011’i kazandı. NG Kütahya Seramik’in, fonksiyonellik ve yaratıcılığı birleştiren tasarımlarıyla aldığı ödüller bu alandaki iddiasını tüm dünyaya kanıtlıyor.


Geri Dön