20 / 04 / 2024

Niğde Ulukışla Devlet Hastanesi inşaatı ne durumda?

Niğde Ulukışla Devlet Hastanesi inşaatı ne durumda?

Niğde Ulukışla'da yapımı 2014'te başlayan 550 gün süre içerisinde bitirileceği söylenen Ulukışla Devlet Hastanesi'nin tamamlanamaması Ulukışla halkını isyan ettirdi. Vatandaşlar inşaatın çok yavaş ilerlediğini söyledi.



Niğde'nin Ulukışla ilçesinde 17 Mayıs 2014 tarihinde yapımı başlanan 550 gün süre içerisinde bitirileceği söylenen Ulukışla Devlet Hastanesi'nin tamamlanamaması Ulukışla halkını isyan ettirdi.


550 GÜN DEDİLER 770 GÜN OLDU

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde 17.05.2014 tarihinde yapımına başlanan ve 550 günde bitirilmesi planlanan 30 yataklı Ulukışla Devlet Hastanesi'nin inşaatının hala bitmemesi Ulukışla halkını mağdur etti.Sosyal Medya üzerinden ve çeşitli platformlarda şikayetlerini dile getiren ve sağlık hizmeti alamadıklarını belirten Ulukışla halkı hastanenin inşaatının durduğunu iddia ettiler.Hastanenin 550 günde bitirilip hizmete açılacağının duyurulduğunu belirten Ulukışlalı vatandaşlar, fakat aradan 770 gün geçmesine rağmen hastane inşaatının hala devam ettiğin söylediler. Hastane inşaatında yaklaşık 220 gün gecikme olduğunu belirten vatandaşlar inşaatın çok yavaş ilerlediğini, bu gidişle hastanenin bu yılda açılmasının zor olduğunu ifade ettiler.


YETERLİ SAĞLIK HİZMETİ ALAMIYORUZ

Eski hastane binasının yıkıldığını ve Ulukışla Halk Eğitim Merkezine taşındığını belirten vatandaşlar, burada sunulan sağlık hizmetleri yeterli değil. Yeterli sağlık hizmeti alamıyoruz, akşamları sağlık hizmeti alabileceğimiz bir yer yok. Hastalarımızı kilometrelerce uzak Konya Ereğli İlçesini, Bor ilçesine ve Niğde Merkeze götürmek zorunda kalıyoruz. Yaşlı ve çocuk hastalarımız mağdur oluyor. Bu binayı biran önce bitirip gerekli donanımlarını sağlayarak hizmete açmak ve bölge halkını Ereğli, Aksaray ve Niğde eziyetlerinden kurtarmak çok mu zor" şeklide konuştular.


HASTANE İNŞAATI DURDU MU?

Hastane inşaatının durduğunu ve yaklaşık 1 yıldır çalışma yapılmadığını iddia eden vatandaşlar, "Yeni yapılan devlet hastanesi inşaatı büyük bir oranda tamamlandı ama yaklaşık 1 yıldır bir çalışma göremiyoruz. Hastaneye gelen cihazlar çürümek üzere. Halk Eğitim Merkezinde geçici olarak sunulan sağlık hizmeti yetersiz. Çok küçük bir yer olduğu için hastalarda personelde perişan oluyor hastanemizin bir an önce hizmete açılmasını istiyoruz. Niğde Milletvekillerimizin, Niğde Valimizin, Ulukışla Kaymakamımızın ve diğer siyasilerin konuyla ilgilenerek el birliğiyle bu sorunu kısa zamanda çözüme kavuşturmalarını umut ediyoruz " dediler.


2015 YILI SONUNA BİTİRİLMESİ PLANLANIYORDU

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde 17 Mayıs 2014 tarihinde yapımına başlanan 30 yatak kapasiteli yeni devlet hastanesi toplam 5500 metrekare kapalı alan ve 1580 metrekare oturum alanına sahip. 4 katlı ve 30 yataklı yeni devlet hastanesinde 5 adet diyaliz yatak, 2 adet yoğun bakım yatak, 2 adet ameliyathane ve 1 adet doğumhane yer alıyor.İlçede sağlık alanında yapılan hizmet kalitesinin artırılması ve vatandaşların modern şartlarda sağlık hizmeti alabilmeleri için yapıldığı açıklanan yeni devlet hastanesinin 2015 yılı sonunda bitirilmesi planlandığı açıklanmıştı.


Bor'un Sesi Gazetesi


Geri Dön