20 / 04 / 2024

Niğde'de bu yıl hayata geçirilecek projeler açıklandı!

Niğde'de bu yıl hayata geçirilecek projeler açıklandı!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, bu yıl içinde hayata geçirilecek önemli projeleri, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda açıkladı.



Başkan Akdoğan, yeni yatırımlar için Ağustos ayı sonuna kadar yaklaşık 60 milyon TL tutarında ihale gerçekleştireceklerini bildirdi. 


Başkan Akdoğan'ın verdiği bilgiye göre, yeni ve eski sanayi sitesi Hıdırlık mevkiine taşınacak. Bor Yoluna nikah salonu ve sosyal tesis, Selçuk Mahallesine modern düğün salonu ve 5 ayrı bölgede semt sahaları yapılacak. Halk Kompleksi'nin ihalesi yapılacak, kamyon garajı bu yıl içinde tamamlanacak. Hayvan Pazarının kapasitesi iki katına çıkarılacak. Derbent Kavşağından Fertek Kavşağına kadar kaldırımlar çift yönlü olarak yeniden düzenlenecek. 3 mahalleye 3 yeni kapalı pazaryeri yapılacak. 

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı, il binasında gerçekleştirildi. İl Başkanı Emrah Özdemir Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Divan Başkanlığına İl Başkan Yardımcısı Nuri Ayduğan seçildi. Toplantıya AK Parti Niğde Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Erdoğan Özegen, Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Küçüktuna, il ve ilçe yöneticileri, kadın kolları ve gençlik kollarının yönetici ve üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. 


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Danışma Kurulu'nun basına açık bölümünde Niğde Belediyesi'nin bu yıl içinde hayata geçirdiği projeler ve önümüzdeki dönemde yapılacak yatırımlardan bahsetti. 


Başkan Akdoğan, ilkini geçen yıl başlattıkları 'mahalle iftarları' programlarının devam ettiğini belirterek, ihtiyaç sahibi vatandaşların ücretsiz alışveriş yapabildiği Gönül Kapısı Marketi'ni açtıklarını, üniversite öğrencilerine burs verdiklerini, yine ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine kadar sıcak yemek götürdüklerini hatırlattı. 


Ramazan ayı boyunca her gün ayrı bir camide teravih namazı kılarak vatandaşlarla beraber olduklarını ifade eden Başkan Akdoğan, cami çıkışlarında vatandaşlara Niğde Belediyesi'nin İkram Çeşmesi'ndcn Osmanlı şerbeti ikram ettiklerini belirtti. 

Geçtiğimiz ay Niğde Belediyesi'nin ilk kez düzenlediği Kitap Fuarının vatandaşlar arasında büyük ilgi gördüğünü söyleyen Başkan Akdoğan fuarı yaklaşık 60 bin kişinin ziyaret ettiğini ve 40 yazarın burada kitap imzaladığını açıkladı. 

BELEDİYENİN PİYASAYA BORCU YOK 

Niğde Belediyesi'nin 100 Milyon TL olarak 2015 Yılı bütçesinin tamamlandığını, 2016 bütçesinin ise 120 Milyon TL olduğunu bildiren Başkan Akdoğan, 7 yıl önce 57 Milyon TL borçla devraldıkları Niğde Belediyesi'nin bugün piyasaya borcunun kalmadığını söyledi. Başkan Akdoğan, bu yıl yapılacak yeni yatırımlar için Ağustos ayı sonuna kadar 60 Milyon TL tutarında ihale gerçekleştireceklerini, bunun 30 Milyon TL'sini bu yıl, 30 Milyon TL'sini de 2017 Yılı Ağustos ayına kadar tamamlayacaklarını ifade etti. 

SOSYAL TESİS, NİKAH SALONU VE DÜĞÜN SALONU 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bor Yolu üzerine Niğde Belediyesi olarak bir sosyal tesis ve nikah salonu açacaklarını, Selçuk Mahallesine ise modern bir düğün salonu yapacaklarını açıkladı. Başkan Akdoğan, düğün salonunun 365 gün Niğdeli vatandaşlara hizmet edebilecek, modern bir düğün salonu olacağını vurguladı. 

3 YENİ KAPALI PAZARYERİ 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, mevcut kapalı pazaryerlerine 3 yeni kapalı Pazaryeri daha ilave edeceklerini bildirdi. Akdoğan, yeni kapalı pazaryerlerinin Selçuk Mahallesi, İlhanlı Mahallesi ve Özbelde Mevkiine yapılacağını ifade etti. 

YENİ HAL KOMPLEKSİ 

Başkan Akdoğan, Niğde'ye 50 dükkanlı ve geniş bir alan üzerine kurulacak yeni bir hal kompleksi yapacaklarını da açıkladı. 

Akdoğan, yaklaşık 10 Milyon TL maliyeti olan yeni Hal Kompleksinin 12 ay içinde tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi. 

HAYVAN PAZARFNIN KAPASİTESİ ARTTIRILIYOR 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Hayvan Pazarının kapasitesini 2 katına çıkarmak için çalışma başlattıklarını belirterek, "Genişleteceğimiz hayvan pazarında küçükbaş hayvanlar ile büyükbaş hayvanlar ayrı bölümlerde olacak. İhalesi yapıldı. Yaklaşık 1.5 Milyon TL bedelle genişletilmiş hayvan pazarı 40 gün içinde tamamlanacak ve Kurban Bayramı öncesinde hizmete girmiş olacak" dedi. 

350 DÜKKANLI SANAYİ SİTESİ 

Başkan Akdoğan, şehir merkezinin içinde kalan yeni ve eski sanayi sitesinin Hıdırlık Mevkiindeki Niğde Belediyesi'nin eski fidanlığının bulunduğu alana taşınacağını söyledi. Akdoğan, "Bu yıl ihale yapılacak. 350 dükkanlı yeni sanayi sitesinin maliyeti yaklaşık 15 milyon TL olacak. 

Niğde Belediyesinin fidanlığı ise Hayvan Barınağının bulunduğu alana taşınacak. Yeni fidanlığa ait idari binanın ihalesi yapıldı" diye konuştu. 


KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BİNALAR YÜKSELİYOR 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, E fendi bey Kentsel Dönüşüm Alanında binaların hızla yükseldiğini de söyledi. 702 konutun yapımının tamamlandığını açıklayan Başkan Akdoğan, 2. ve 3. Etap kapsamında yaklaşık 1800 konutun yapımına da hızlı bir şekilde devam edildiğini bildirdi. Başkan Akdoğan, tamamlanan 702 konutun hak sahiplerine teslimi için doğalgaz firmasının bu alanda çalışmalarını tamamlamasını beklediklerini vurguladı. Başkan Akdoğan, önümüzdeki yıl bu zamanlara kadar 1800 konutun hak sahiplerine teslim edileceğini, 2018 yılı ortalarına doğru da kentsel dönüşüm alanındaki tüm çalışmaların tamamlanmış olacağını ifade elti. 

AMAS YOLU YENİLENİYOR 

Başkan Akdoğan,  TOKİ  ile yapılan anlaşma kapsamında. İmam Hatip Meydanı'ndan Niğde Evlerine kadar olan bölümde 40 metrelik bir bulvar yapılacağını, bu kapsamda yine İmam Hatip Meydanı'ndan Amas Bağlarına kadar olan eski yolun de yenilenerek, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarının yapılacağını açıkladı. 


DERBENT-FERTEK YOLU ARASI YENİDEN DÜZENLENECEK 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Başkan Akdoğan, atıksu arıtma tesisi için DSİ'ye yer önerdiklerini ancak DSİ'nin bu önerilen yerlere sıcak bakmadığını, sorunun çözümü için çalışmaların devam ettiğini vurguladı. 

Kızılca Deresi Islah Projesiyle ilgili de müteahhit firmalardan kaynaklanan gecikme olduğunu, buranın yeni ihalesinin yapılmasını beklediklerini ifade eden Başkan Akdoğan, bu sorunun çözümü için Bakanlıktan destek beklediklerini sözlerine ekledi. 


AK Parti'nin İl Danışma Kurulu Toplantısında, AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir il başkanlığının faaliyetleriyle ilgili detaylı açıklama yaptı. 

Katılımın yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Emrah Özdemir, "Ramazan ayındayız, teşkilat çalışmalarımız devam ediyor ve de Ramazan ayına özel çalışmalarımızda var. Şu anda kadın kollarında bulunan arkadaşlarımız Süleyman Fethi Caddesi'nde başlattıkları, kaldırım yenileme, yol düzenleme, kavşak, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarının tamamlanma aşamasında olduğunu belirterek, "Burada kaldırımlara yüzlerce ıhlamur ağacı dikildi. Aynı şekilde Derbent Kavşağından Fertek Kavşağına kadar olan bölümde de çift yönlü olarak çalışma yapılacak. Daha sonra üniversite kampiisünün önüne kadar bu çalışmalar devam edecek" şeklinde konuştu. 


Başkan Akdoğan, geçen yıl ihalesi yapılan kamyon garajının normal şartlarda 30 Mayısta bitmesi gerektiğini ancak müteahhit firmalardan kaynaklanan sorun nedeniyle açılışının geciktiğini söyledi. 


AK Parti Niğde Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Erdoğan Özegen ise dünya üzerinde yaşanan terör olaylarının ve bazı ülkelerde yaşanan sefaletin sona ermesini dileyerek başladığı konuşmasında, "Bizler belki şu anda şanslı topluluklarız, en azından yurdumuzdayız, evimizdeyiz, dostlarımızla beraberiz bir tas sıcak çorba ile en azından iftarını yapabilme lütflınu yaşıyoruz. Cenabı hak bu günlerin yüzü suyu hürmetine inşallah en kısa sürede yeryüzündeki bu insanlık ayıbının ortadan kalkmasını, yeryüzünde akan kanın durmasını özellikle insanlığın huzur bulmasını müslümanların da bu zilletten bir an önce kurtulmasını inşallah bizlere nasip eder" dedi. 


AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu da AK Parti iktidarı döneminde milli gelirin 10 bin dolara çıktığını ifade ederek, "Bizim bunu hızla 15 bin dolar'a çıkartmamız lazım bunu çıkaramazsak biz çok bocalayacağız ve burada kalacağız. 


Bizim 10 bin dolar'a gelmemiz sayesinde biz Dünyada ki ezilmişlere, mazlumlara, masumlara, bize ihtiyaç duyanlara, Müslüman milletlere, dışarıda ki Türk Cumhuriyetlerine müthiş destek eder olduk. Bizim Osmanlı coğrafyamızda hem dini hem kültür coğrafyamızda hem de tarih coğrafyamızda ecdadın yadigarına sahip çıktık, onları yeniden ayağa kaldırdık" diye konuştu.


Borda Sabah


Geri Dön