26 / 04 / 2024

Niğde'de kapatılan köy okulları ve lojmanlar TBMM'de konu oldu!

Niğde'de kapatılan köy okulları ve lojmanlar TBMM'de konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'deki öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan köy okullarına ve binalarına ilişkin soru önergesi hazırladı..



Niğde de kapatılan köy okulları ve lojmanlar TBMM de konu oldu!


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan köy okullarına ve binalarına ilişkin soru önergesi hazırlandı. Gürer Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a okul binaları ve lojmanlarının nasıl kullanacağını sordu.

 

Gürer önergesinde "Niğde'nin pek çok köyünde son yıllarda artan göç nedeniyle köylerdeki öğrenci sayısında azalma olduğu için okulları kapatılmış, göç etmeyerek köylerinde kalan az sayıdaki ailelerin çocukları ise en yakın il veya ilçelerdeki bölge okullarında eğitimlerine devam etmek zorunda kalmıştır. Bu durum, geçmiş yıllarda yaptırılan okulların kapılarına kilit vurulmasına neden olmuştur." dedi. Gürer okullar hakkında 3 soru sordu.

 

Gürer'in soruları


1- Niğde'de kaç köyde kaç okul binası öğrenci azlığı nedeniyle kapatılmıştır?
2- Öğrenci azlığı nedeniyle eğitim ve öğretime kapatıldığı için adeta harabeye dönen köy okullarının bakım ve onarımları neden yapılmamaktadır?
3- Bu okul binaları ve lojmanlarının başka amaçlarla değerlendirilmesi için bakanlığınızın herhangi bir çalışması var mıdır?

 


Geri Dön