20 / 04 / 2024

niğde kapatılan köy okulları

niğde kapatılan köy okulları

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'deki öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan köy okullarına ve binalarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Gaziantep Nurdağı'nda fiber kompozit bloklarla yapılan köy evi ve deprem konutu tamamlanıyor!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, birbirine geçmeli fiber kompozit bloklarla hayata geçirilen köy evi ve konutun inşaatı tamamlanıyor.

Hatay Altınözü'nde depremzedeler için yapılan köy tipi afet evlerinin inşaatı tam gaz!

Hatay'ın Altınözü ilçesinde köy tipi afet evlerinin inşası tüm hızıyla sürüyor. Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Nurdağı'nda Depremzedeler İçin Yapılan Köy Evleri Bayramda Teslim Edilecek!

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde inşa edilen köy evlerinin tamamlanmasıyla ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu evlerin bayramda hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

Borsada en çok onlar kazandırdı! Son 1 sene içinde değerini yaklaşık yüzde 1000’e katladı!

Özellikle borsayla yeni tanışmış olan yatırımcı, hangi hisselere yatırım yapacağı konusunda kararsızlık yaşıyor. İşte bir sene içinde değerini yaklaşık 5’e katlayan o şirket hisseleri…

Niğde Eski Sanayi Sitesi'nde büyük dönüşüm başladı! 

Niğde Belediyesi, Eski Sanayi Sitesi'nde büyük dönüşüm hareketi için çalışmalara başladı. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, çalışmalara yönelik açıklamalarda bulundu. 

Niğde'de afet yönetimi konusunda yapılan çalışmalar TBMM'de!

Niğde'de depreme dayanıklılık ve afet yönetimi konusunda yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Niğde Yeşilyurt Köyünde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına İlişkin Karar!

Niğde İli, Altunhisar İlçesi, Yeşilyurt Köyünde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına İlişkin Karar, 3460 sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

Ordu Altınordu kıyılarındaki gökdelenler yıkıldı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 2018'de Altınordu kıyılarında inşa edilen gökdelenlerin yıkıldığını açıkladı. 

Niğde Emlak Konutları 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Niğde Emlak Konutları Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi "Niğde Emlak Konutları" projesi için hazırlatılan 2020 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

Osmaniye'de 2020'de 2020 nikah kıyıldı!

Osmaniye'de 2020 yılı içerisinde 2020 nikah kıyım işlemi gerçekleşti. 

Kıyı kanunu değişikliğiyle deniz kenarına iskele yapımı kısıtlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Kıyı Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmelik'te yapılan değişiklikle kıyılarda güneşlenme, denize girme, sportif amaçlı rekreaktif iskelelerin yapımına standart getirildi. 

Köy okulları açılsın, bakım ve onarımını biz yapalım!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, kapatılan köy okullarının yeniden açılmasıyla ilgili bir mesaj yayınladı.

Ankara-Niğde Otoyolu'nun yüzde 85'lik kısmı tamamlandı!

Ankara-Niğde Otoyolu'nun yüzde 85'lik bölümü tamamlandı. Otoyolda bugüne kadar 4 viyadük, 21 köprü, 22 üst geçit, 110 alt geçit, 593 menfez hayata geçirildi.

niğde kapatılan köy okulları Haberi

niğde kapatılan köy okulları


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan köy okullarına ve binalarına ilişkin soru önergesi hazırlandı. Gürer Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a okul binaları ve lojmanlarının nasıl kullanacağını sordu.

Gürer önergesinde "Niğde'nin pek çok köyünde son yıllarda artan göç nedeniyle köylerdeki öğrenci sayısında azalma olduğu için okulları kapatılmış, göç etmeyerek köylerinde kalan az sayıdaki ailelerin çocukları ise en yakın il veya ilçelerdeki bölge okullarında eğitimlerine devam etmek zorunda kalmıştır. Bu durum, geçmiş yıllarda yaptırılan okulların kapılarına kilit vurulmasına neden olmuştur." dedi. Gürer okullar hakkında 3 soru sordu.

Gürer'in soruları


1- Niğde'de kaç köyde kaç okul binası öğrenci azlığı nedeniyle kapatılmıştır?
2- Öğrenci azlığı nedeniyle eğitim ve öğretime kapatıldığı için adeta harabeye dönen köy okullarının bakım ve...