26 / 04 / 2024

Ordu Altınordu kıyılarındaki gökdelenler yıkıldı!

Ordu Altınordu kıyılarındaki gökdelenler yıkıldı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 2018'de Altınordu kıyılarında inşa edilen gökdelenlerin yıkıldığını açıkladı. 



Ordu’nun Altınordu ilçesinde 2018 yılında temeli atılarak kumsal üzerine inşa edilen ve kent siluetini bozduğu gerekçesiyle uzun süredir tartışma konusu haline gelen 3 blok gökdelenin yıkımı gerçekleşti. 

 Ordu Altınordu kıyılarındaki gökdelenler yıkıldı!

Akşam'da yer alan habere göre; Yıkımlarla ilgili açıklama yapan Başkan Güler, kıyıların halkın olduğunu, kumsal üzerinde yapılan binaların halkın anayasal hakkını elinden aldığını savundu. Başkan Güler, “Güzel bir Ordu oluşturmak için toplumda rahatsızlığa sebep olan, kanuna aykırı, şehircilik ilkelerine ve planlama esaslarına uymayan, hesaplama plan tekniğine ve kamu yararına olmayan, görüntü kirliliğine sebep olan ve güzel Ordumuza yakışmayan belde evlerin yıkımını gerçekleştirdik. Ordu halkının anayasal hakları, hak ve hukukunun üstünlüğü temel ilkemizdir. Kıyılar halkındır. Daha önce de belirttiğim gibi bizde yanlışa yer yoktur. Ordu’ya geleceğe dönük ve daha yaşanılabilir bir şehir için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
 

Ordu'da Kıyı Kanunu'na aykırı binalar yıkıldı!


Geri Dön