24 / 04 / 2024

Niğde'deki Kadıoğlu Konağı 1.1 milyon TL'ye restore ediliyor!

Niğde'deki Kadıoğlu Konağı 1.1 milyon TL'ye restore ediliyor!

Niğde Belediyesi, Osmanlı döneminde yapılan tarihi Kadıoğlu Konağı'nı restore ediyor. Konağın restorasyon maliyeti 1 milyon 100 bin TL olacak.



Niğde Belediyesi, Osmanlı döneminde yapılan tarihi Kadıoğlu Konağı'nı restore ediyor. 

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Başkan Emrah Özdemir, konağı gezerek incelemeler yaptı, çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Özdemir, Niğde'nin tarihi ve kültürel değerlerine her zaman sahip çıkmak ve onları gelecek nesillere aktarmak amacııyla tüm güçleriyle çalıştıklarını dile getirdi. 

Bu kapsamda, şehrin önde gelen tarihi yapılarından Aşağı Kayabaşı Mahallesi'ndeki Kadıoğlu Konağı'nda restorasyon çalışması başlattıklarını belirten Özdemir, şöyle konuştu: 

"Kadıoğlu Konağı Osmanlı döneminde 1861 yılında yapılmış tarihi bir yapı. Kentin simge yapılarından birisi. 'Ecdadımızı sevmek eserlerine sahip çıkmakla mümkündür.' demiştik. Söz verdiğimiz gibi de yapıyoruz. 16 Kasım’da yüklenici firmaya yer tahsisini yapmıştık, restorasyon çalışmaları başladı. Konak, yaklaşık 1 milyon 100 bin lira maliyetle aslına uygun şekilde restore edilecek. 8 aylık gibi bir sürede çalışmaları bitirerek, konağımızı turizme kazandıracağız."

Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe sarayları restore edilecek!


Geri Dön