25 / 04 / 2024

Niğde'den geçecek YHT projesi mecliste!

Niğde'den geçecek YHT projesi mecliste!

Niğde ilinden geçecek olan yüksek hızlı trenin güzergahı ve yüksek hızlı tren projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde ilinden geçecek olan yüksek hızlı trenin güzergahına ve yüksek hızlı tren projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Gürer, ''Bakan Arslan'ın 2018 yılında yaptığı açıklamada, söz konusu olan hızlı tren güzergahı için etüt, proje çalışmalarının tamamlanmasını müteakip yapım ihalesine çıkılacağını belirterek, ''Ankara-Mersin güzergahı kapsamında Niğde il sınırları içerisinden geçen Kırıkkale-Kırşehir-Aksaray-Ulukışla demir yolu projemiz bulunmakta, Niğde ilimiz de Ulukışla-Niğde hattının modernizasyonuyla birlikte hızlı tren hattına bağlanmış olacaktır'' demiştir'' diye konuştu. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soruları:
1- Niğde ili yüksek hızlı tren güzergahına bağlanmış mıdır? Bağlandı ise hızlı tren güzergahu Niğde ili içinde nerden geçicektir?
2- Hızlı tren çalışması için etüt ve proje çalışmaları tamamlanmış mıdır? Sinyalizasyon çalışması yapılmış mıdır?
3- Proje yapım ihalesi çıkmış mıdır? Yatırım planı nedir?
4- Hızlı tren projesinin bitiş tarihi ne zamandır?


Geri Dön