27 / 04 / 2024

Niğde'nin çılgın projesine ilk kazma vuruluyor!

Niğde'nin çılgın projesine ilk kazma vuruluyor!

Niğde Belediyesi’nin çılgın projesi olan “Şehir İçi Tünel Geçiş Projesi”nde önümüzdeki ay ilk kazma vuruluyor.




Niğde Belediyesi, vizyon projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Vali Konağı yokuşunu Kayardı mevkiine bağlayacak olan “Şehir İçi Tünel Geçiş Projesi için geri sayım başladı. Kamulaştırması tamamlanan ve ihalesi gerçekleştirilen proje için ilk kazma vurulacak. 335 metre uzunluğundaki tünelin şehir içi trafiğini büyük ölçüde rahatlatması planlanıyor.


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan çılgın projeyle ilgili olacak, “Niğde’mizin Derbent mevkiindeki geçişinin dışında farklı geçişlere de ihtiyacı var. Bilindiği gibi Devlet Hastanesi şehir merkezindeyken bir kaç yıl önce Özbelde Mevkiine taşındı Biz Tünel Geçiş Projesi’ni, hastaneye ulaşımın daha kolay ve sağlıklı olması için geliştirdik ve hayata geçiriyoruz” dedi.


Projenin ihalesinin tamamlandığını ve fiili olarak startının verildiğini belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Niğde Belediyesi olarak hayalleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Hatta hayal bile edilemeyen hizmetleri şehrimize kazandırıyoruz. 5-10 yıl öncesine kadar ‘çılgın’ sayılabilecek projeleri biz Niğde Belediyesi olarak artık ‘rutine’ bağladık. Tünel Projemizin Niğde’mize hayırlı olmasını diliyorum” dedi



Niğde Belediyesi



Geri Dön