25 / 04 / 2024

Niğde'nin yol sorunu için 5 soru önergesi hazırlandı!

Niğde'nin yol sorunu için 5 soru önergesi hazırlandı!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin bazı ilçelerinde yaşanan yol sorunlarını meclis gündemine taşıdı. 5 ayrı soru önergesi hazırlayan Gürer, sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a iletti..



Niğde nin yol sorunu için 5 soru önergesi hazırlandı!


Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin bazı ilçelerinde yaşanan yol sorunlarını meclis gündemine taşıdı. 5 ayrı soru önergesi hazırlayan Gürer, sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını istedi. Gürer'in hazırladığı sorular şu şekilde;


1. Niğde'nin Çiftlik ilçesindeki bazı köylerin yol sorununa ilişkin

Niğde ili Çiftlik ilçesi Divarlı-Ovalıbağ, Kitreli, Mahmutlu, Şeyhler, Kula, Asmasız, Sultanpınar ulaşım yolları bakımsız ve ulaşımın sorunlu olduğu durumdadırlar. Yolların düzenlenmesi genişletilmesi yolların bakımı için çalışma yapılması düşünülmekte midir?


2. Niğde'nin Yeşilgölcük Kasabasına çevre yolu yapılmasına yönelik çalışmalara ilişkin

Niğde Yeşilgölcük Kasabasına çevre yolu ve kaldırım yapılması hususunda Karayolları Genel Müdürlüğü'nce başlatılan bir çalışma var mıdır?


3. Ulukışla'dan geçen E-90 Karayoluna kavşak yapılmasına ilişkin

Ulukışla ilçe sınırlarından geçen E-90 karayolunda, ilçede yapılan hükümet binası tamamlanmadan önce yola kavşak yapılması programa alınmış mıdır? Yapımına başlanması ve bitişi için ayrılan bir bütçe var mıdır?


4. Niğde Tepeköy Çiftlik Yolu inşaatına ilişkin

Niğde Tepeköy Çiftlik yolu yapımı ne zaman tamamlanacaktır? Aylardır süren yol inşasının bu denli uzamasının nedeni nedir?


5. Kemerhisar'da çevre yolu yapılmasına yönelik çalışmalara ilişkin

Antik Tyana kentinin kalıntıları olan su kemerlerinin yer aldığı Kemerhisar'da, kemerlerin yanında yer alan yolun ağır tonajlı araçların geçmesi nedeni ile zarar görmesinin önlenmesi amacı ile kemerlerin yanındaki yola gerek kalmayacak bir çevre yolunun yapılması için Karayolları Genel Müdürlüğü'nce bir çalışma var mıdır?






Geri Dön