26 / 04 / 2024

Nihan Urel: 2014 konut pazarlamasında internetin yılı olacak!

Nihan Urel: 2014 konut pazarlamasında internetin yılı olacak!

Web Planlama Genel Müdürü Nihan Urel, Ekonomistlerin zor bir yıl olarak öngördüğü 2014 yılı için değerlendirme yaptı. Urel, '2014 konut pazarlamasında internetin yılı olacak' dedi...



Web Planlama Genel Müdürü Nihan Urel, Ekonomistlerin zor bir yıl olarak öngördüğü 2014 yılında; yabancı konut satmak dışında, "Konut satan şirketler için iç piyasada müşteri potansiyeli yaratma, marka ve satış için  internetten doğru iletişim kurmanın ‘’şirket  kurtarıcı’’olduğunu söyledi.   

 

2005 yılından beri konut şirketlerinin internet kampanyalarını yaptığını hatırlatan Urel "Geçen 9 yılda şirketlerin satış ofisine müşteri getirebilmek ve konut satmak için ödedikleri maliyetler arttı. Ama dijital mecraları doğru kullananlar açısından ise artan rekabet ortamında ciddi fırsatlar var. Sektörde konut satmak için ortalama maliyetler yükselirken dijitali kullananlarda ise maliyetler düşüyor" dedi.

 

Geçen 9 yıllık sürede internetin konut pazarlamasındaki yerinin daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Urel ama hala yeterince anlaşılamadığını 2014'te daralacak olan konut piyasasındaki satışların şirketleri daha fazla dijitale yönlendireceğini kaydetti.

 

 

2014 neden dijitalin yılı olacak?

 

 

-İnternetten araştırmadan hiç kimse satış ofisine gitmiyor. Müşteri elinde  gazete ilanıyla satış ofisine en son geleli 10 yıl oldu.

 

-Televizyonda gazetede gördüğü konut reklamını internette de her gün kullandığı alanlarda görmesi, gazetede ve tv den görmesinden daha önemli ve etkili.

 

- Konut satmak için harcanan reklam giderleri daralan piyasalar nedeniyle artacak.

 

- Şirketler daha ucuza satmanın yollarını araştıracak

 

- Kullanılan mecralarda alınan sonuçları ölçme daha önemli hale gelecek.

 

- Bu durumda matematiksel olarak en iyi ölçülen mecralar internette.


Nihan Urel kimdir?


Nihan Urel'den inşaat firmalarına: İnternette yoksan, yoksun! haberi için tıklayın...


Telefon: 0216 510 44 80

Adres: Barbaros Mahallesi Sümbül sokak,
Teknik Yapı Deluxia Palace No:5 A Blok D:183
Ataşehir/İstanbul
 



Geri Dön