29 / 03 / 2024

Nihat Zeybekci: Laodikya Antik Kenti'ndeki değişim inanılmaz!

Nihat Zeybekci: Laodikya Antik Kenti'ndeki değişim inanılmaz!

Laodikya Antik Kenti'nin aradan geçen süre içinde inanılmaz bir değişim yaşadığını dile getiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Laodikya kazı alanını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.



Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Kültür Bakanlığı arasında imzalanan protokolle 19 Ağustos 2008’de Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne devir edilen Laodikya Antik Kenti'nin aradan geçen süre içinde inanılmaz bir değişim yaşadığını dile getiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Laodikya kazı alanını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Zeybekci, yaptığı açıklamada “Başta Denizli Büyükşehir Belediyesi olmak üzere çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Denizli, arkeoloji alanında dünyada bir numara olacak” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hafta sonu gerçekleştirdiği Denizli’deki programlarına Laodikya antik kentini ziyaret ederek başladı. Zeybekci’ye bu ziyareti sırasında Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak da eşlik etti. Laodikya Antik Kenti’ni gezen ve Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek’ten bilgi alan Nihat Zeybekci, antik kenti ziyaret eden, turistlerle de sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. 


“Denizli, Arkeoloji Alanında Dünyada Bir Numara Olacak” 


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, antik kentin ayağa kaldırılmasıyla ilgili tüm desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. Zeybekci “Belediye başkanlığımız döneminde Laodikya sevdası ile çıkmış olduğumuz bu yolda, ne kadar güzel bir iş yaptığımızı bugün daha iyi görebiliyoruz. Dünyanın arkeoloji anlamında en zengin yerindeyiz. Biz Denizli’de Büyükşehir Belediyesi önderliğinde yaptığımız ‘Denizli Geleceğini Arıyor’ projesinde en önemli konulardan bir tanesi, Denizli birkaç konuda dünyada bir numara olacak demiştik. Dünyada Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji alanında, bir numara olabilecek tek üniversitedir. Bu sadece Denizli için değil, Türkiye için de önemli. Burası her gelişimde beni heyecanlandıran bir yer. Burası dünyanın en zengin kültür miraslarından birinin olduğu bir yer. Laodikya, UNESCO tarafından geçici olarak dünya kültür mirasına alındı. İnşallah bu alanı kalıcı olarak o listeye dahil edeceğiz. Türkiye olarak bu konuda çok şanslıyız. Burada Kanada’da yaşayan Hong Konglu turistlerle karşılaştık. Böyle bir zenginlik Amerika’da , Avrupa’nın başka yerlerinde yok. Bulunduğumuz noktadan bir pergel vasıtası ile 15 km’lik bir alanı tararsak, 17 tane böyle önemli antik kentin kalıntılarına rastlarsınız. Yapılan bu çalışmalarda başta Denizli Büyükşehir Belediyesi olmak üzere emeği geçen bütün herkesten Allah razı olsun diyorum. Pamukkale Üniversitesi’ne bu alanda vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön