26 / 04 / 2024

Nilüfer Belediyesi'nden OSB'lerin emlak vergisine ilişkin açıklama!

Nilüfer Belediyesi'nden OSB'lerin emlak vergisine ilişkin açıklama!

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, "Nilüfer'in 'sanayi kenti' kimliğini mevcut haliyle korumak, ama 'tarım kenti' kimliğini büyütmek istiyoruz" dedi. Erdem, OSB'lerin emlak vergilerinden muafiyetiyle ilgili kararlar sebebiyle kaynak kaybı yaşadıklarını belirtti.



Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, "Nilüfer'in 'sanayi kenti' kimliğini mevcut haliyle korumak, ama 'tarım kenti' kimliğini büyütmek istiyoruz" dedi. Dünya'dan Zehra Oruç'un haberine göre; Temiz havası, temiz suyu, temiz toprağı olan, sağlıklı gıda üretebilen ülkelerin, geleceğin en güçlü ve en zengin ülkeleri olacağına dikkat çeken Turgay Erdem, "Nilüfer'i, işte o geleceğe hazırlıyoruz" dedi. 

Nilüfer Belediyesi nden OSB lerin emlak vergisine ilişkin açıklama!

Nilüfer ilçesinin 34 yıllık geçmişi olduğunu ve başlangıçta sadece Bursa'nın toplu konut bölgesi iken bugün 8 OSB'yi bünyesinde bulundurduğunu belirten Erdem, kurulduğunda yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı Nilüfer'de bugün yaklaşık 485 bin kişinin yaşadığını belirtti. 

Nilüfer Belediyesi nden OSB lerin emlak vergisine ilişkin açıklama!

100 milyon TLlik kaynak kaybına uğradık

Nilüfer Belediyesi olarak son 1 yılda katı atık bedeli ve OSB'lerin emlak vergilerinden muafiyetiyle ilgili kararlar sebebiyle sekiz OSB'nin olduğu ilçede yaklaşık 100 milyon TL'lik kaynak kaybına uğradıklarını belirten Erdem, "Dolayısıyla faaliyet dosyamızda yer alan ancak yapımı ertelenecek çalışmalarımız olabilecek veya yeni kaynak arayışları ile bu kayıpları telafi etmeye çalışacağız" diye konuştu. 

OSB'lere olan talep arttı!


Geri Dön