29 / 03 / 2024

OSB'lere emlak vergisi düzenlemesi geliyor!

OSB'lere emlak vergisi düzenlemesi geliyor!

Bakan Elitaş "OSB'lerde emlak vergisine ilişkin düzenleme konusunu EKK'da konuştuk. İnşallah en yakın zamanda hayata geçecek. İstediğiniz gibi olmasa da önemli bir indirim gerçekleşecek. Haziran veya ekimde yasa çıkar" dedi.



Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Türkiye'nin yatırıma ihtiyacı var, Türkiye'nin üretime ihtiyacı var, Türkiye'nin bölgesinde büyümeye ihtiyacı var." dedi.


Elitaş, Kayseri Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) 14. Olağan Mali Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, geçmişte OSB'de müteşebbis heyeti üyesi olarak görev yaptığını ve katılımcı olarak yer aldığını belirterek, bölgenin gelişim sürecini anlattı. 


Sanayinin önündeki engelleri kaldırmak, sanayicilerdeki heyecanı harekete geçirmek için kurulmuş bir bakanlık olduklarını vurgulayan Elitaş, ihracatla, yatırımla ilgili önemli teşvikler verdiklerini anlattı.


Elitaş, Türkiye'yi gezdiklerinde, iş adamlarıyla yurt dışı seyahatleri sırasında yaptıkları görüşmelerde, Ekonomi Bakanlığının hem yatırım, hem ihracat hem de Türkiye'nin güzide yerlerinden biri olan serbest bölgelerdeki iş ve işlevlerini anlatma konusunda bazı eksikliklerinin var olduğunu gördüklerini dile getirerek, "Bunun üzerine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanımızla, Türkiye İhracatçılar Meclisi başkanı ve yönetim kuruluyla aldığımız karar gereğince, en yakın zamanda tüm Türkiye'deki sanayileşme yolunda ilerleyen illerimizde düzenlenecek toplantılarda, Ekonomi Bakanlığının yaptığı, yapabileceği işler, teşvikler nelerse onları sizlerle paylaşacaklar. İnşallah bu imkanlardan da en iyi şekilde faydalanacaksınız diye düşünüyorum. Faydalanmamız gerekir. Çünkü Türkiye'nin yatırıma ihtiyacı var, Türkiye'nin üretime ihtiyacı var, Türkiye'nin bölgesinde büyümeye ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.


Sanayicilerin OSB'lerde emlak vergisine ilişkin düzenlemeyi hatırlatmaları üzerine Elitaş, "Konuyu Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda konuştuk. İnşallah en yakın zamanda hayata geçecek. İstediğiniz gibi olmasa da önemli bir indirim gerçekleşecek. Haziran veya ekimde yasa çıkar" diye konuştu. 


Elitaş, sanayicilerin, belediyeler ilk taksiti almadan, mayıs ayından önce yasanın yürürlüğe girmesini istemesi üzerine de "Mayıs ayında tek maddeyi geçirebilme imkanımız varsa değerlendirelim" dedi.


AA



Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, daha önce de gündeme gelen, OSB'lerde emlak vergisine ilişkin düzenlemeyle ilgili yasanın haziran veya ekim ayında çıkabileceğini söyledi. Aynı kurulda konuşan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ise, sanayiciye yüzde 12.75 ucuz enerji kullandıracağı müjdesini verdi. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nin (KOSB) 14'üncü Olağan Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kurula, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ve sanayiciler katıldı. Sanayiciler, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'a daha öncede gündeme gelen OSB'lerde emlak vergisine ilişkin düzenlemeyi hatırlattı. Konuyu Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda konuştuklarını ifade eden Elitaş, "Emlak vergisine ilişkin düzenleme en yakın zamanda hayata geçecek. İstediğiniz gibi olmasa da önemli bir indirim gerçekleşecek. Haziran veya ekim ayında yasa çıkar" diye konuştu. Elitaş, sanayicilerin, belediyeler ilk taksiti almadan, mayıs ayından önce yasanın yürürlüğe girmesini istemesi üzerine "Mayıs ayında tek maddeyi geçirebilme imkanımız varsa değerlendirelim" dedi.


Türkiye bölgesinde büyümeli

Bakanlık olarak ihracatla ve yatırımla ilgili önemli teşvikler verdiklerini vurgulayan Elitaş, "Ekonomi Bakanlığı sanayinin önündeki engelleri kaldırmak ve sanayicilerdeki heyecanı harekete geçirmek için kurulmuş bir bakanlıktır. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı ve yönetim kuruluyla aldığımız karar gereğince, en yakın zamanda tüm Türkiye'deki sanayileşme yolunda ilerleyen illerimizde toplantılar düzenlenecek. Ekonomi Bakanlığının yaptığı, yapabileceği işler, teşvikler nelerse onları sizlerle paylaşacaklar. Bu imkanlardan da en iyi şekilde faydalanacaksınız. Faydalanmamız gerekir. Çünkü Türkiye'nin yatırıma, üretime ihtiyacı var. Türkiye'nin bölgesinde büyümeye ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.


'Sanayiciye ucuz elektrik müjdesi'


KOSB'nin 14'üncü Olağan Genel Kuruluna katılan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan sanayiciye daha ucuz enerji kullandırmak için sözleşme imzaladıklarını söyledi. Nursaçan, "Nisan ayından itibaren sanayiciye yüzde 12.75 ucuz enerji kullandıracağız. Görüşmelerimiz olumlu sonuçlandı" dedi.


Dünya 


Geri Dön