28 / 03 / 2024

Nişantaşı Jazz Otel Haziran'da açılıyor

Nişantaşı Jazz Otel Haziran'da açılıyor

Nişantaşı'na Türkiye'nin ilk jazz konseptli butik oteli açılıyor



Türkiye'de caz müziği konsepti üzerine tasarlanan ilk butik otel, haziran ayında İstanbul'un Nişantaşı semtinde kapılarını açıyor. 4 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçen Jazz Otel'de 12 oda bulunuyor
 
Türkiye'nin caz konseptli ilk oteli Jazz Hotel, haziran ayında İstanbul Nişantaşı'nda kapılarını açıyor. Ova Tasarım - Yapım şirketi tarafından 4 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Jazz Oteli 12 odadan oluşuyor.
Her odanın dünyaca ünlü farklı bir caz sanatçısına ayrıldığı Jazz Otel'de Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, John Cotrane, Billie Holiday, Miles Davies ve Frank Sinatra gibi ünlülerin isimlerine ithaf edilen odalar bulunuyor. Odalara giriş kapılarında orijinal plakları bulunurken, oda içlerinde de sanatçının posterleriyle döşenmiş duvarlar mevcut.

Şirket olarak yine Nişantaşı'nda Mim Otel'i hayata geçirdiklerini, daha sonra burasını İspanyollara sattıklarını anlatan Ova Tasarım - Yapım şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Yalçın Sağlıkova, "Kendimize küçük oteller yapıp, ticari kaygıdan çok tasarım anlamında mesleğimizi yansıtabilen oteller yapmayı planladık" dedi.

TELİFTEN KORKTU YERLİ SANATÇI YOK
Türkiye'nin turizm anlamında bu tür projelere ihtiyacı olduğunu belirten Sağlıkova, "Tamamen müzik ve caz ile ilgili bir konsept kurduk" dedi.

Herhangi bir Türk caz sanatçısı için oda koymadıklarını belirten Sağlıkova, "Gelecekte telif hakkı sorun olur diye ve bunu hayata geçirirken uzun yazışmalar olur diye korktuk. Türk sanatçılara yer vermedik" diye konuştu.
Nişantaşı'nda Galeri Residence adlı bir otel yaptıklarını anlatan Sağlıkova, "Bu otelin temasını da sanat ağırlıklı olarak planladık. Otelin her odasında Van Gogh, Picasso, Dali gibi sanatçıların çalışmaları bulunuyor. Bunun yanı sıra kendi sanat koleksiyonumdan da eserleri getirip burada sergiliyorum" dedi. Sağlıkova, Nişantaşı'nda yer arayışında olduklarını, eğer bulurlarsa sadece heykel ve klasik müzik konseptine uygun oteller yapıp, otelleri zincir hale getirmeyi planladıklarını kaydetti.
Ünsal Ereke/Habertürk


Geri Dön