18 / 04 / 2024

NT, bir günde 12 ilde 13 mağaza açtı!

NT, bir günde 12 ilde 13 mağaza açtı!

Kırtasiye devi NT, bir günde 12 ilde 13 mağaza açtı



Bugüne kadar daha çok devletin resmî açılışlarında görmeye alışık olduğumuz toplu açılış törenlerini ilk kez bir şirket gerçekleştirdi. Mağazalaşmaya ağırlık veren NT mağazalar zinciri, 13 yeni şube açarak 162 kişiye istihdam sağladı. NT Mağazaları Genel Müdürü Şeref Zekai Kolak, 56 ilde şubeleri bulunduğunu, hedeflerinin bunu 81 ile yaymak olduğunu söyledi. 
 
Kitap kırtasiye ve teknoloji ürünleri satışında lider zincir market olan NT Mağazaları hedef büyüttü. Aynı anda 13 şubenin toplu açılışı yapılırken, 162 kişiye de yeni istihdam sağlandı. 92'si yurtiçinde olmak üzere toplam mağaza sayısı önceki gün gerçekleştirilen açılışla 110'a çıktı. Yeni hedef, Türkiye'nin tüm şehirlerinde şube açmak. Aynı anda 12 ilde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan NT Mağazaları Genel Müdürü Şeref Zekai Kolak, yılın ilk altı ayında, sektörde yüzde 10 olan büyüme rakamının üzerine çıktıklarını söyledi.

Cadde mağazacılığının yanı sıra AVM'lere yönelik açılımın devam ettiğini belirten Kolak, yeni şubeler ile birlikte Ramazan'a dolu dolu gireceklerini kaydetti. Henüz masada imzalanmayı bekleyen 5-6 mağaza olduğunu aktaran Kolak, "İnşallah önümüzdeki günlerde onları da buna ekleyeceğiz. Dolayısıyla gerçekten hem dünya krizi hem birtakım ekonomik krizler, hele bir de Türkiye'de kitap okunmuyor denen bir mevsimde okuyan bir Türkiye hayalini benimseyen bizler bunu gerçekleştirmek adına hep birlikte 13 mağazanın açılışını gerçekleştirdik." dedi. "Kitapla Buluşma Noktanız" sloganıyla kitabı ve okumayı sevdirmek için şube sayısını artıran NT Mağazaları, yurtiçi ve yurtdışı mağaza ağını genişletmeye devam ediyor.

En yaygın zincir kitabevi unvanını elinde bulunduran NT Mağazaları,  Ankara  Karanfil Şubesi merkez alınarak düzenlenen açılışlarla Adıyaman, Mersin Yenişehir, Mersin Tarsus, Ağrı, Antalya Alanya,  İzmir  Nokta, Hatay İskenderun, Amasya, Nevşehir, Karabük, Burdur ve Manisa Salihli mağazalarını faaliyete geçirdi. Türkiye'de toplam 56 ilde şubesi bulunan bir mağaza konumuna ulaşan NT'nin yeni hedefi 81 ilde okuyucuları ile buluşabilmek. Açılış törenine katılan Kültür Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ise korsan kitapla mücadele konusunda Kültür Bakanlığı'nın Avrupa Birliği standartlarını yakaladığını söyledi. Yılmaz, kitap fiyatlarının yüksekliği konusunda yayınevi ve firmaların çözüm üretmelerinin gerekliliğine dikkat çekti. Yılmaz, NT Mağazaları'nın Türkiye için büyük kazanç olduğunu belirterek NT şube sayısının en yakın zamanda 1001 olmasını arzu ettiğini söyledi.

Açılışta okurları ile buluşan edebi-yatçı-yazar İskender Pala ise yeme ve içmenin bedeni doyurması gibi okumanın da ruhu beslediğine dikkat çekti. Açılış eski Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er, Kültür Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan, edebiyatçı-yazar İskender Pala, gazeteci-yazar Faruk Mercan, bürokratlar, işadamları ve kitapseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

YILDA 6 MİLYON KİTAP SATIYOR

NT, İzmir merkezli Nil Kırtasiye'nin 24 şubesi ve İstanbul merkezli Tuna Kırtasiye'nin 12 şubesinin güçlerini birleştirmesi ile birlikte 11 yıl önce faaliyetine başladı. NT Mağazaları Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Azerbaycan, Gürcistan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan ve Tacikistan'da da faaliyet gösteriyor. Türkiye'de yaklaşık 30 milyon müşteri potansiyeline sahip olan NT Mağazaları'nda 853 kişi istihdam ediliyor. AVM'lerde şube açma çalışmalarına hız veren şirket, yılda yaklaşık 6 milyon adet kitap satışı gerçekleştiriyor. NT Mağazaları müşteri memnuniyetini esas alan hizmet anlayışı ile Tüm Tüketicileri Koruma Derneği tarafından 2010 yılında "Tüm Tüketicilere Tavsiye Ediyoruz" logosu ve "2010 Altın Marka" sertifikası ile ödüllendirildi.
Zaman

 


Geri Dön