19 / 04 / 2024

NT Mağazaları, yeni mağazalarını AVM'lere açacak!

NT Mağazaları, yeni mağazalarını AVM'lere açacak!

Yurt içi ve yurt dışında toplam 110 şube ile faaliyet gösteren NT Mağazaları, yeni odak alanını AVM'ler olarak belirledi



Birleştirdiği teknoloji ve kitap konsepti ile yurt içi ve yurt dışında toplam 110 şube ile faaliyet gösteren NT Mağazaları, yeni odak alanını AVM'ler olarak belirledi. Büyük çoğunluğu cadde mağazası olmak üzere Türkiye'de 92, yurtdışında ise 18 mağazaya sahip olan şirket, bundan sonraki yatırım süreçlerinde AVM'lere ağırlık vereceğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde aynı anda açtıkları 13 şube ile toplam mağaza sayılarım 110'a çıkardıklarını kaydeden NT Mağazaları Genel Müdürü Şeref Zekai Kolak, ikisi yurtiçi ikisi de yurtdışında olmak üzere toplam 4 AVM mağazasına sahip olduklarını söyledi. Kolak, "NTnin Türkiye'de bulunan AVM'lerdeki mağazalarının aylık ortalama cirosu 120 bin TL, metrekare başına ciro 3 bin 250 TL'dir. Cadde mağazalarımızda ise aylık ortalama ciro 127 bin 900 TL ve metrekare basma ciro ise 3 bin 195 TL olarak gerçekleşti. Önümüzdeki dönemde AVM odaklı bir mağazalaşma planlıyoruz. Malatya Park AVM, Gaziantep Sanko Park AVM, Denizli Park AVM,  İzmir  Torbalı AVM bünyesinde mağaza açma çalışmalarını sürdürüyoruz" dedi.

Yurtdışı atılımına devam

Arnavutluk, Azerbaycan, Gürcistan, Kırgizistan, Kazakistan, Tacikistan ve Özbekistan'da mağazalarının bulunduğunu anlatan Kolak, Orta Asya'da mağazalaşma çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti. Arnavutluk ve Romanya için yeni mağazalaşma çalışmalarını sürdüreceklerini Özbekistan'da da çalışmalarını sürdüreceklerini iletti. Kolak, aynca Kırgızistan'da yaşanan siyasi ve ekonomik bunalımların aşılması ile yeni mağaza açmak için girişimlerde bulunacaklarını anlattı. Son dönemlerde tüketicinin önüne satışlara da büyük bir rağbet gösterdiğine dikkat çeken Tolak, özellikle kredi kartlarında yaşanan artışın online satış hacmine de büyük katkı sağladığım vurguladı. Kolak, NT online satışlarında geçtiğimiz yıla oranla yüzde 100'ün üzerinde artış yaşandığını belirtti. Kolak, yeni mağazalaşma süreçleri ile birlikte 2010 ciro hedeflerinin de 150 milyon TL olduğunu sözlerine ekledi.
Dünya/ Sayime Başçı


Geri Dön