15 / 05 / 2024

Nureddin Nebati: Enflasyon Nisan'da zirve yapacak!

Nureddin Nebati: Enflasyon Nisan'da zirve yapacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada enflasyonun Nisan'da yüzde 50'nin altında bir zirve göreceğini tahmin ettiklerini dile getirdi.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada enflasyonun Nisan'da yüzde 50'nin altında bir zirve göreceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Cumhuriyet gazetesinin aktardığınagöre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Japon Haber ajansı Nikkei’ye verdiği röportajda, “Enflasyonda yüzde 50 seviyelerini göreceğimizi düşünmüyorum. Umarım yanılmam” şeklinde konuştu.

Nureddin Nebati: Enflasyon Nisan da zirve yapacak!

Yaptığı açıklamada ülkemizin önemli bir enflasyon sorunuyla karşı karşıya kalacağını ancak dünyadaki diğer ülkelerin de aynı sorundan mustarip olduğunu dile getiren Bakan Nureddin Nebati, “Ocak ayında enflasyonun yükselmesini ve belirli bir süre yüksek seviyelerde kalmasını bekliyoruz. Yaz aylarında enflasyonun toparlanma kaydetmeye başlamasını ve Aralı kayında ise baz etkisinden dolayı keskin bir şekilde gerileyeceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

TEFE TÜFE oranları Şubat 2022!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön