27 / 04 / 2024

Nurettin Canikli: Geçtiğimiz 17 yılda 11 konut üretildi!

Nurettin Canikli: Geçtiğimiz 17 yılda 11 konut üretildi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, 17 senede 11 milyon konut üretildiğini ve satıldığını, bunun yüzde 2'sini yabancıların aldığını



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli önemli açıklamalar yaptı, Canikli gazetecilerin sorularını cevapladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, son dönemlerde AK Parti'nin ekonomi yönetiminde sorunların olup olmadığı sorulan Nurettin Canikli, ekonomide birinci hedefin üretilen mal ve hizmetlerin artırılması, ikinci hedefin de bu mal ve hizmetlerin daha adil dağıtımının sağlanması olduğunu söyledi.

Nurettin Canikli: Geçtiğimiz 17 yılda 11 konut üretildi!

Nurettin Canikli, "Ağustos 2018'den bugüne kadar Türkiye ekonomisi iç ve dış nedenlerle sürekli teste tabi tutuluyor. Yarına dair bu ekonomiden çıkış stratejisine ilişkin yol haritası ve argümanlarınız nedir?" sorusu üzerine, anahtar kelimenin büyüme olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz 17 senede 11 milyon konut üretildiğini ve satıldığını, bunun yüzde 2'sini yabancıların aldığını hatırlatan Nurettin Canikli, "Bu ülkede yaşayan vatandaşlar 13 milyon araç almış, kullanıyorlar. 397 milyon akıllı cihaz satılmış. Şu anda hane halkının elinde 5 bin ton altın var. Bunun 3 bin 500 tonu AK Parti döneminde bu insanlar tarafından satın alınmış. Bunlar soyut, hayal söylemiyorum. Bu 83 milyona dağılmış durumda. Bunların hepsi büyümenin somut yansımaları." diye konuştu.

 

2021 Mart'ta 111 bin 241 konut satıldı!


Geri Dön