20 / 04 / 2024

Nurettin Eroğlu: Türkiye’nin üretici gücü olmaya devam ediyoruz!

Nurettin Eroğlu: Türkiye’nin üretici gücü olmaya devam ediyoruz!

Eroğlu Holding olarak ilkleri gerçekleştirmeyi hedef edindiklerini ve bu doğrultuda yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Eroğlu, 2018 yılını değerlendirdi..



2018 yılında dünya ve Türkiye ekonomisindeki dengesizliklere rağmen büyüme ivmesini sürdüren Eroğlu Holding, yurt dışından elde ettiği gelirle bu yılı 1.2 milyar dolar ciro ile kapatıyor. Holding, bünyesinde perakende alanında Colin’s ve Loft; konfeksiyonda Eroğlu Giyim ve Ers Örme; denim kumaş üretimi alanında DNM; gayrimenkul sektöründe ise Eroğlu Yapı ile yurt içi ve yurt dışında yaklaşık 17 bin çalışanı ile hem ekonomiye hem de istihdama katkı sağlıyor. Eroğlu Holding olarak ilkleri gerçekleştirmeyi hedef edindiklerini ve bu doğrultuda yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, 2018 yılını şu sözlerle değerlendirdi:

"Çok uluslu ülkelerde iş yapıyor olmamızdan ötürü genel olarak dengeli bir büyüme ivmesi gösteriyoruz. Bu seneki yatırımlarımızı daha çok Mısır ve Aksaray’daki tesislerin kapasite artışlarına yönelik gerçekleştirdik. Bu yıl son dönemde odaklandığımız Skyland İstanbul bünyesindeki konsept AVM projemiz HOM Design Center'ın kapılarını açtık. 100 mağazalı bir alışveriş merkezi olarak faaliyete geçirdiğimiz HOM Design Center, karma AVM’den konsept AVM dönemine geçişin simgesi ve aynı zamanda bir ihracat üssü olacak."

Eroğlu Holding bünyesinde yer alan markaları Colin’s ve Loft gibi, yarattıkları her markayı bir dünya markası hâline getirmenin temel hedefleri olduğunu vurgulayan Eroğlu, firmanın gelecek dönem hedeflerine de değindi: "Önümüzdeki dönemde başta  Ankara  ve  İzmir  olmak üzere büyük şehirlerimizde açacağımız HOM Design Center'ları bir zincire dönüştürmek hedefindeyiz. Yurt içi şubelerin ardından yurt dışında da açacağımız HOM Design Center’larla markalaşmamız hızla devam edecek. Mısır ve Aksaray'da üretime yönelik yatırımlarımız sürecek." 

Nurettin Eroğlu
Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı


Geri Dön