19 / 04 / 2024

Nurettin Eroğlu: Tüm projelerimizin değeri artıyor!

Nurettin Eroğlu: Tüm projelerimizin değeri artıyor!

Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, "Tüm projelerimizin her geçen gün değerini artırdığını ve yatırımcılarına kazanç sağladığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim" diyor.



Para Dergisi'nin Emlak ekinde yer alan habere göre Eroğlu Holding Yön. Krl. Başkanı Nurettin Eroğlu ile devam eden projelerinin detaylarını ve sektörü konuştuk. Eroğlu Gayrimenkul olarak tüm projelerinin her geçen gün değerini artırdığını söyleyen Eroğlu, "Bu başarıda hem lokasyon seçimindeki deneyimimiz hem de lokasyona ve ihtiyaçlara uygun proje tasarımımızın etkili olduğunu düşünüyoruz" diyor.

 

Eroğlu Gayrimenkul olarak hayata geçen projelerinizden bahseder misiniz?


Konut, alışveriş merkezi ve ticari gayrimenkul alanlarında 10 yılı aşkın süredir faaliyet gösteriyoruz. Eroğlu Gayrimenkul'ün bugüne kadar hayata geçirdiği projelerin toplam büyüklüğü 2.6 milyon metrekareye ulaştı. Sarıyer, Beylikdüzü, Ümraniye, Merter, Kağıthane, Florya, Büyükçekmece, Küçük-çekmece, Seyrantepe gibi İstanbul'un farklı lokas-yonlarındaki projelerimizin yanı sıra Tekirdağ, Antalya, Muğla, Bursa ve Edirne'de gerçekleştirdiğimiz projelerle İstanbul dışında da ciddi bir deneyime ve büyüklüğe sahibiz. Son dönemde özellikle karma projelere ve alışveriş merkezlerine odaklandık, ilk karma projemiz Platform Merter'i 2011 yılında inşa etmeye başladık ve 2013'te tamamladık, Bir başka karma projemiz Harmony Tovvers'ı 42 bin 653 metrekarelik bir arazi üzerinde 160 milyon TL yatırım bedeli ile Bursa'nın Nilüfer ilçesi'nde hayata geçirdik. Şu an İstanbul'un en değerli lokasyonlarından biri Seyrantepe'de yer alan en büyük karma projemiz Skyland İstanbul'u tamamlamak üzereyiz, Yeni karma projeler geliştirmeye de devam ediyoruz. Diğer yandan alışveriş merkezi de uzmanlık alanlarımız arasında yer alıyor. Tekira AVM (Tekirdağ), Erasta Antalya, Eras-ta Fethiye ve Erasta Edirne tamamlanan AVM projelerimizi oluşturuyor. Şu anda Skyland İstanbul projesi kapsamında inşa ettiğimiz yeni bir konsept alışveriş merkezimiz daha olacak.


İstanbul'un en yüksek projelerinden

Skyland İstanbul nasıl bir fark yaratıyor?

Günümüzde karma projeler, ev sahiplerinin temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği, hayatını evinin yakınlarında sürdürebileceği yaşam merkezleri sunuyor. Giderek genişleyen metropoller, yeni yaşam alanlarının geliştirilmesini gerektiriyor. Bu nedenle tam donanımlı, her ihtiyacı karşılayan bir hayat sunan karma projelere yönelme ihtiyacı doğuyor, Eroğlu Gayrimenkul olarak biz de Türkiye'de karma yapılı projeleri müşterilerimize sunuyor, onlar için iş, alışveriş, eğlence, yeşil alan ve sosyal olanakları bir araya getirerek hayatı daha kolay ve konforlu kılıyoruz, Skyland İstanbul sakinleri ileri teknolojiyle inşa edilmiş ve donatılmış ev ve ofislerinde konforun tadını çıkarıp fitness, spa ve vvellness gibi sosyal imkanlardan yararlanabilirken; isterlerse ev ve ofislerinin hemen yanındaki alışveriş merkezinde ya da Skyland İstanbul'un rekreasyon alanlarında vakit geçirebilecekler. "Geleceğin konut projesi" olarak tasarlanan Skyland İstanbul, sakinlerine lüks ve konforlu bir hayat sunuyor. Seyrantepe bölgesinde, Türk Tele-kom Stadyumu’na komşu bir lokasyonda hayata geçirilen proje, konumuyla da cezbediyor, TEM otoyoluna direkt bağlantısının, Cendere Caddesi üzerinden Ayazağa ve Maslak'a çıkış imkanının ve metro istasyonunun hemen yanında yer almasının yanı sıra havaalanı, köprüler ve ana arterlere ulaşım kolaylığıyla Skyland İstanbul; yaklaşık 15 bin kişiyi buluşturacak bir proje.

 

Skyland İstanbul'un teslim tarihi nedir?

Skyland İstanbul’da Tovver Resldence ve ofisleri bu yıl teslim edeceğiz. Satışına Eylül ayında başladığımız 3. Etap Sky Residence'ların ise 6 ay sonra 2018 yılının ilk çeyreğinde teslimi gerçekleşecek. Skyland İstanbul bünyesindeki HOM De-sign Çenter da yılın yine ilk çeyreğinde kapılarını ziyaretçilerine açacak, Skyland İstanbul projesi kapsamındaki Hom Design Çenter alışveriş merkezi de gözbebeği projelerimizden biri. Hom De-sign Çenter, mobilyadan ev aksesuarlarına, aydınlatmadan yer döşemesine, mutfak araç gereçlerinden elektroniğe alanının en iyi markalarını buluşturan bir alışveriş merkezi olacak.

 

Bursa’daki projeniz Harmony Tovvers, sahiplerine nasıl bir yaşam alanı sunuyor?

Bursa'da Harmony Tovvers'ı şehrin hızla gelişen Nilüfer ilçesi'nde inşa ettik. Uludağ'ın benzersiz manzarasını yaşam alanının bir parçası kılan proje, özellikle çocuklu aileler için tasarlanan 3+1 ve 4+1 daire seçenekleriyle geniş ve ferah bir yaşam alanı oluşturuyor. Harmony Towers bünyesinde cadde mağazalarını da barındırıyor. Kafe ve restoranları, mağazalarıyla alışveriş caddesi; sosyal yaşamın kalbinin attığı renkli bir ortam sunuyor.

 

Satışı devam eden projelerinizdeki kampanyalardan bahsedebilir misiniz?

Skyland İstanbul'un daha önce avantajlı fiyat ve ödeme seçenekleri ile satışa sunulan ve ilgi gören yüksek kulelerine ek olarak, son kuleyi de satışa sunduk, "0 peşinat” avantajı ile konut sahibi olmak isteyenlere 6 ay sonra kapılarını açacak Sky Re-sidence için ödeme takvimini ise 2019'da başlatıyoruz. Bildiğiniz gibi Skyland İstanbul'da yer alan Tovver, Loft ve Fiat ofislerin satışları da devam ediyor. Kampanya dahilinde ofisler ''0 peşinat, 0 faiz, 8 bin 500 TL taksit seçeneğiyle" benzersiz ödeme fırsatı sunuyor.

 

Projelerinize olan yabancı yatırımcı ilgisini değerlendirir misiniz?


Gayrimenkul akımlarını kalıcı bir yatırım olarak değerlendiren yabancı yatırımcılar, konut satışlarında sunulan fiyatları da avantajlı buluyor. Daha çok S. Arabistan, Irak, İran, Katar, Suriye, BAE gibi ülkelerin yanı sıra Azerbaycan ve Kazakistan gibi ülkelerden de proje çok ilgi görüyor. Eroğlu Gayrimenkul olarak tüm projelerimizin her geçen gün değerini artırdığını ve yatırımcılarına kazanç sağladığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Bu başarıda hem lokasyon seçimindeki deneyimimiz hem de lokasyona ve ihtiyaçlara uygun proje tasarımımızın etkili olduğunu düşünüyoruz.

 

Eroğlu Gayrimenkul olarak yeni yatırım planlarınızdan bahseder misiniz?

Eroğlu Holding olarak 34 yıldır faaliyet gösterdiğimiz tekstil ve inşaat sektörlerinde dünya standartlarında projelere imza atıyor ve 14 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Türkiye'nin yeni döneminde de ülkemizin lokomotif sektörlerinde yatırımlarımızı hızlandırarak sürdürmeye devam edeceğiz.


Sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?


Devlet teşviki ile gelen faiz indirimleri, hayata geçirilen yeni kampanyalar, tapu harçları ve damga vergisindeki indirimler ile ivme kazanan sektör, yatırımcılara verdiği güvenle gelişmeye devam ediyor. TÜİK'in açıkladığı 2017 yılı ilk çeyrek ve ikinci çeyrek raporlarına göre sektörümüzdeki büyüme oranlan sırasıyla 3.7 ve 6.8 değerlerinde olmuştur. Yaz aylarındaki olağan durgunluğun, tatilin bitmesi ve okulların başlamasıyla birlikte yerini konut talebi ve satışlarında artışa bıraktığını görüyoruz. Yıl sonunda yüzde 5 civarında bir büyüme gerçekleşeceğini öngörüyoruz.


 


Geri Dön