05 / 05 / 2024

O ile koronavirüs akını!

O ile koronavirüs akını!

Yaz tatilleriyle sık sık gündeme gelen Muğla’da geçen sene Mart ayına göre konut satışları yüzde 31,2 oranında arttı.




Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı Mart ayı konut satış istatistiklerini geçtiğimiz günlerde açıkladı.  Muğla’da geçen sene Mart ayına göre konut satışları yüzde 31,2 oranında arttı.

Muğla’ya artan ilgi hakkında da konuşan Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp,  “Muğla’da koronavirüs sonrası gayrimenkul yatırımları devam ediyor. Mart ayındaki satışlar da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,2 oranında artarak 2 bin 005 oldu. Bu satışların 621’i ilk satış, Bin 384’ü ikinci el satış olarak gerçekleşti” diye konuştu.

O ile koronavirüs akını!

Diğer bir taraftan Muğla’da ipotekli konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 23,5 oranında azalarak, 432 oldu. 432 ipotekli satışın 135’i ilk satış, 297’si ikinci el satış oldu.


Bodrum çok seviliyor

Muğla ilinde özellikle de satışların Bodrum’da gerçekleştiğini belirten Şule Alp, “Bodrum’da yaşam artık 12 ay devam ediyor. Koronavirüsle beraber ilçenin nüfusu üçe katlanmıştı. Gelen insanlar kalıcı oldu. Çünkü Bodrum’da yaşamayı çok sevdiler. Sadece yerli yatırımcı değil aynı zamanda yabancılar da büyük ilgi gösteriyor” diye konuştu.

O ile koronavirüs akını!

Doğal gaz da etkiledi

Şule Alp, Bodrum’daki gayrimenkul yatırımlarının artmasının bir diğer sebebinin de ilçeye gelen doğalgaz müjdesi olduğunu söyledi. Bodrum’un uzun zamandır doğalgazın gelmesini beklediğini dile getiren Alp, “Özellikle pandemi döneminde nüfusun üçe katlandığı ilçede ısınma amaçlı elektrik talebi zirve yapmış ve enerji krizi oluşmuştu. Doğalgazla beraber yeni gayrimenkul projeleri de artacak.  Ayrıca bireysel yatırımlarda da talebin yükselmesini bekliyoruz. Özellikle doğalgazın ilk geldiği mahallelerde ev fiyatları artacak” dedi.

Kiralık villadan prefabriğe

Şule Alp’in verdiği bilgilere dönemsel kiralık villalara da ilgi oldukça arttı. Alp, “Yazı bodrumda geçirmek isteyenler şimdiden evlerini kiralamaya başladı. Bir haftalık kiralamalardan 3-4 aylık kiralamaya kadar uzatabiliyor. Evin konumu, özel havuzu, oda sayıları gibi olanaklarına göre fiyatlar değişebiliyor” diye konuştu. Alp ayrıca arsa alıp prefabrik yapılar inşa ederek bu yazı geçirmeyi hedefleyenlerin de bulunduğunu belirtti.

2021 Mart'ta 111 bin 241 konut satıldı!


Geri Dön