27 / 04 / 2024

bodrum konut satışları

bodrum konut satışları

Yaz tatilleriyle sık sık gündeme gelen Muğla’da geçen sene Mart ayına göre konut satışları yüzde 31,2 oranında arttı.

Konut satışları pandemide rekor kırdı!

Karantinada aylarca evlere kapalı kalan birçok insanın konutlarını değiştirme isteği ve bankların da uygun kredileri sebebiyle pandemi döneminde Bodrum’da konut satış rekoru kırıldı.

Bodrum'da artan arsa fiyatları konut fiyatlarını da yükseltti!

Bodrum Emlakçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yetgin konut satışlarının durgun olduğunu söyledi. Bodrum'da 1 ile 3 milyon TL civarı evlerin satışları oldukça durgun olduğu görülüyor.

Mütekabiliyet yasası tatil beldelerindeki konut satışlarını artırdı!

Türkiye’de yabancı ülkelerin vatandaşlarının gayrimenkul satın almalarına olanak sağlayan Mütekabiliyet Yasası, konut satışlarını artırdı. Ülke genelinde etkileri hissedilen yasa, yatırım yapmak isteyen yabancıları Türkiye’ye yöneltiyor.

Bodrum'da konut satışları arttı!

Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'da, pandemi döneminden bu yana kentte konut satışları arttı. Çağdaş Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, Bodrum'a ilginin arttığını söyledi.

Bodrum'da konut satışları yüzde 83.1 arttı!

Bodrum'a yabancı ve yerli yatırımcıların pandemiye rağmen ilgisi devam ediyor. İlçe merkezinde konut satışları Haziran-Ağustos döneminde yüzde 83.1 arttı. 

Bodrum'da konut satışları yüzde 125 arttı!

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ilçeye yapılması gereken yatırımları, konut ve turizm sektöründe yaşanan gelişmeleri anlattı. Kocadon, konut satışlarının yüzde 125 arttığını açıkladı.

Bodrum'da yabancılara yönelik konut satışları hız kazandı!

Mütekabiliyet yasası ile ülke genelinde tercih edilen tüm tatil yörelerinde olduğu gibi Bodrum'da da yabancılara yönelik konut satışları hız kazandı...

ABD'de yeni konut satışları son 6 yılın zirvesinde!

ABD'de yeni konut satışları ağustos ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 18 arttı. Ağustosta yeni konut satışları 504 bine çıktı. 2013 yılı ağustos ayında yeni konut satışları 379 bin adet olmuştu.

ABD'de ikinci el konut satışları beklentilerin altında kaldı!

ABD’de ağustos ayına ilişkin ikinci el konut satışları 5,05 milyon adet ile beklentilerin altında kalarak, konut sektörünün son dönemde yakaladığı ivmenin yavaşladığına işaret etti.

Senetli konut satışları patladı!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. Ağustos ’ ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre bu durum kayıt dışını tetikliyor...

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. Ağustos ’ ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre bu durum kayıt dışını tetikliyor...

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. 2014 Ağustos’ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre ise bu durum kayıt dışını tetikliyor.

Kredi faizlerindeki artış konut satışlarını olumsuz etkiledi!

İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği'nin (İMSAD) 2014 Ağustos Sektör Raporu verilerine göre, konut satışları 2014 Temmuz ayında yaşanan yüzde 20.2'lik keskin düşüşle birlikte yılın ilk yedi ayında yüzde 9.7 geriledi...

Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı.

Türkiye İMSAD: Kredi faizlerindeki artış ve siyasi istikrar beklentisi konut satışlarını olumsuz etkiledi!

Türkiye İMSAD’ın 2014 Ağustos Aylık Sektör raporuna göre, 2014’ün ilk yedi ayında konut satışları yüzde 9,7 oranında geriledi ve yeni konut fiyatlarındaki yıllık fiyat artışı yüzde 5,2 oldu...

Temmuz ayında konut satışları yüzde 20 düştü!

Faiz ortamının yanı sıra seçimler, tatilin geride kalmasıyla satışların artması gündemde Yüksek faiz oranları, ramazan ayındaki durgunluk, seçim süreci ve yaz tatili, temmuz ayında konut satışlarını yüzde 20.2 düşürdü.

bodrum konut satışları Haberi

bodrum konut satışları


Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı Mart ayı konut satış istatistiklerini geçtiğimiz günlerde açıkladı.  Muğla’da geçen sene Mart ayına göre konut satışları yüzde 31,2 oranında arttı.

Muğla’ya artan ilgi hakkında da konuşan Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp,  “Muğla’da koronavirüs sonrası gayrimenkul yatırımları devam ediyor. Mart ayındaki satışlar da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,2 oranında artarak 2 bin 005 oldu. Bu satışların 621’i ilk satış, Bin 384’ü ikinci el satış olarak gerçekleşti” diye konuştu.

Diğer bir taraftan Muğla’da ipotekli konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 23,5 oranında azalarak, 432 oldu. 432 ipotekli satışın 135’i ilk satış, 297’si ikinci el satış oldu.


Bodrum çok seviliyor

Muğla ilinde özellikle de satışların Bodrum’da gerçekleştiğini belirten Şule Alp, “Bodrum’da yaşam artık 12 ay devam...