19 / 03 / 2024

O şehir artık deprem için daha hassas!

O şehir artık deprem için daha hassas!

Prof. Dr. Naci Görür, "İzmir'de halen deprem bekliyoruz. Özellikle İzmir fayı üzerine gelir" dedi ve "Asıl deprem üretecek fay İzmir fayıdır. Daha o fay kırılmadı. O kırılırsa 7 büyüklüğünde deprem üretebilir" diye konuştu.



Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, bugün Siirt'te yaşanan 5.2 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulundu. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; Görür, 30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen can ve mal kaybına sebep olan depremle ilgili konuştu.

Görür, İzmir'in eskiye nazaran deprem anlamında daha hassas olduğuna dikkat çekerek, "Yer bilimciler olarak  İzmir  de deprem beklediğimiz yerler arasında. İzmir'de halen deprem bekliyoruz. Özellikle İzmir fayı üzerine, yani Gediz grabeninin güney sınır fayı İzmir fayı olarak İzmir'in içerisine gelir. Bayraklı'nın falan bulunduğu körfezin içerisine gelir. Geçenlerde İzmir'de olan deprem aslında Kuşadası körfezi üzerinde oldu. O deprem İzmir'in beklenen depremi değil.  Bu deprem de çevredeki faylara stres transferi yaparak ya da seviyesini değiştirerek kimilerinde yükleyip, kimilerinde geciktirmiş olabilir. Özellikle İzmir yarımadası üzerinde kuzey güney yönlü olan fayları önemli ölçüde etkilemiş olabileceğini düşünüyorum. İzmir'in eskiye nazaran deprem bakımından daha hassas hale geldiğini söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

7.6 büyüklüğünde olacak!

İzmir'de yeni bir felakete yol açabilir!

 


Geri Dön