18 / 04 / 2024

Ocak ayına kadar konteyner kentlere elektrik verilecek!

Ocak ayına kadar konteyner kentlere elektrik verilecek!

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, yaptığı yazılı açıklamada, Van depreminin ardından yerleştiridikleri konteyner kentlerde halen yaşamlarını sürdüren ailelerin sorununu çözmek için milletvekilleri ile çalışma yürüttüklerini belirtti...



Van Valisi Aydın Nezih Doğan'ın da ailelere çeşitli çözüm yolları bulduğunu ve çözümü kabul eden ailelerin verilen desteklerden faydalandığını anlatan Aras, halen konteynerlerde yaşayan ailelerin ise sosyal konut haricinde hiçbir teklifi kabul etmediğini anımsattı.


Aras, yaptıkları çalışmalarla konunun olumlu sonuçlanması için ısrarcı davrandıklarına değinerek, "Konteyner kentlerde yaşayan aileler için ocak ayına kadar konteynerlere elektrik verilecek. Bununla birlikte ihtiyacı tespit edilen ailelere istihdam desteği de verileceğini duyurmak istiyorum" diye konuştu.


Sunulan desteklerin mevcut şartlar çerçevesinde olabilecek en ideal yardımlar olduğunu vurgulayan Aras, ailelerin kalıcı konut isteğinin şu an için mümkün olmadığını, bu nedenle de ailelerin teklifleri kabul ederek zor şartlardan kurtulup ideal şartlara geçiş yapması gerektiğini ifade etti.


AA


Geri Dön