28 / 03 / 2024

Olimpik Buz Pisti'ndeki çalışma ocak ayına kadar sürecek!

Olimpik Buz Pisti'ndeki çalışma ocak ayına kadar sürecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Salonu'nda tadilat çalışması başlatıldığı, çalışmaların ocak ayına kadar devam edeceği bildirildi



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, tesisin çatısında inceleme yapıldığı ve ekonomik ömrünü tamamladığının tespit edildiği belirtildi. Rapor doğrultusunda başlatılan çalışmalar kapsamında ilk olarak, 4 bin 875 metrekarelik çatı panel ve 190 bin kilogram ağırlığa sahip uzay kafes profil sökümünün tamamlandığı ifade edilen açıklamada, yeniden inşa edilecek uzay kafes sisteminin fabrika montajına başlandığı kaydedildi.

Bina içerisindeki genel tadilat çalışmalarının da devam ettiği yer alan açıklamada, şöyle denildi: "Tesis içerisinde zemin ve duvar yalıtımının yanı sıra soyunma odaları, antrenman salonları ve tuvaletlerin yer ve duvar seramik sökümleri tamamlandı.  İlgili alanların su yalıtımlarına başlanıldı. Son derece kapsamlı bir tadilat içeren proje çerçevesinde 3 bin 340 metrekare dış cephe, 5 bin 347 metrekare plastik iç cephe ve bin 551 metrekare salon içi epoksi boya ile 557 metrekare alüminyum kompoze dış cephe girişleri, bin 503 metrekare duvar kaplaması ve bin 293 metrekare zemin kaplaması yapılacak. Tüm bu çalışmalara ek olarak da elektrik ve mekanik donanım bütünüyle yenilenecek. Tesisteki yoğun tadilat nedeniyle sporcular ve buz sporu tutkunları, çalışmalarını ana binanın bitişiğindeki 2 bin 800 metrekare kullanım alanlı olan olimpik mobil buz pistinde sürdürüyor."

Açıklamada, olimpik standartlara sahip mobil pistin, portatif ve modüler yapısı sayesinde uluslararası organizasyonların yapılabilmesine dahi imkan sağladığı, 200 kişilik tribün ile müsabakalarda kullanılmak üzere ışık ve ses düzeni bulunduğu kaydedildi.
AA


Geri Dön