19 / 04 / 2024

Ocak zammında son dakika! Bu kişiler yüzde 65 zam alacak! Asgari ücretliler havalara uçacak!

Ocak zammında son dakika! Bu kişiler yüzde 65 zam alacak! Asgari ücretliler havalara uçacak!

Milyonlarca asgari ücretli işçi Ocak 2023'ten itibaren alacakları daha yüksek ücreti aramaya başladı. Faruk Erdem hesabı yaptı! Bu kişiler yüzde 65 zam alacak! Asgari ücretliler havalara uçacak! Tahmini rakamlar geldi. İşte detaylar...



"GÜÇLÜ BİR ASGARİ ÜCRET BEKLİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da söylediğini belirten Erdem, geçtiğimiz Ocak ayında geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan ek zamlar olduğunu hatırlattı. 

Ocak ayında her zamanki enflasyon artışından farklı olarak memurlara 2,5 puanlık toplu iş sözleşmesi zammı eklendi, taban maaş 1.500 liradan 2.500 liraya, ardından kamu çalışanları için 3.500 liraya, SSK ve BAĞKUR emeklileri için artırıldı. 

Ocak zammında son dakika! Bu kişiler yüzde 65 zam alacak! Asgari ücretliler havalara uçacak!

İkinci asgari ücret, 2016'dan beri ilk kez Temmuz ayında belirlendi. Bu nedenle, bu tür ek artışların yapılacağına dair bir sinyal alındı. Asgari ücretin hızla artmasını beklediğib  belirtildi. Şu ana kadarki asgari ücret artışına baktığımızda bir önceki yıl enflasyonunun 3 veya 5 puan üzerinde olduğunu görüyoruz. Asgari ücret artışları her zaman enflasyonu aştı. Ama Ocak ayındaki son asgari ücret artışından bahsediyorum, %50'den fazla, enflasyonun çok üzerindeydi ve vergiler de kaldırıldı. Gelir vergisi veya damga vergisi yok. Sonuç olarak, Temmuz ayında yaklaşık %30'luk bir artış oldu. Şimdi, %65 enflasyonla, asgari ücretle gerçekten ne olabilir? Detaylar burada...
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön