25 / 04 / 2024

Ödeme tarihleri belli oldu! 2022 zamlı memur maaşları ne zaman yatırılacak?

Ödeme tarihleri belli oldu! 2022 zamlı memur maaşları ne zaman yatırılacak?

Memur maaşlarına yapılan zamdan sonra, milyonlarca memur zamlı maaşlarını ne zaman alacaklarını sorgulamaya başladı. İşte sorgulanan o detaylar!



EMEKLİ TEMMUZ AYI ZAMMI!

Emekli maaş zammı oranı belli oldu. TÜİK Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte emekli ve memur maaş zamları da netliğe kavuştu. Buna göre SSK ve BAĞ – KUR emekli aylıkları yüzde 42.35, memur ve emekli memur aylıkları da yüzde 41.69 oranında artış gösterecek.

MEMUR ZAMMI NE KADAR OLDU?

Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte memur maaş zamları netlik kazandı. Buna göre SSK ve BAĞ – KUR emekli aylıkları yüzde 42.35, memur ve emekli memur aylıkları yüzde 41.69 oranında artış gösterecek.

Memur ve memur emeklileri yüzde 34,85 enflasyon farkı ve %7'lik toplu sözleşme zammı ile Temmuz ayı zam oranı yüzde 41,69 olarak belirlendi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 42,35 oranında zam yapılacak.

6 AYLIK ENFLASYON FARKI İLE EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI BELLİ OLDU!

Enflasyon oranları Mayıs ayında yüzde 2,98 artış göstererek %73,50 oranında gerçekleşirken Haziran ayı yıllık enflasyon yüzde 78,62 olarak gerçekleşti.  5 aylık enflasyon yüzde 35,64 olarak belirlenmişti. 4 Haziran 2022’de açıklanan Haziran ayı enflasyon oranı ile 6 aylık enflasyon farkı da 42,35 olarak gerçekleşti.

ZAMLI MEMUR MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile memur maaşlarının ne zaman ödeneceği netlik kazandı. Yapılan açıklamaya göre, zamlı memur maaşları 8 Temmuz günü ödenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memur maaşları hakkındaki açıklaması şöyle; "Temmuz ayı memur maaşları Kurban Bayramı öncesinde 8 Temmuz'da zamlı haliyle ödenecek. Türkiye büyürken, gelişirken, güçlenirken, 85 milyon vatandaşımızın bilaistisna her birinin buradan payına düşeni almasını temin etmek boynumuzun borcudur."

Memurun yüzünü güldüren ek gösterge düzenlemesi! 3600 ek gösterge maaşları nasıl etkileyecek?

7 Temmuz 2022 güncel akaryakıt fiyatları! Benzine indirim geldi mi? Motorine indirim geldi mi?

Altın bugün ne kadar? 7 Temmuz gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön