25 / 04 / 2024

Odunpazarı'nda kentsel dönüşüm kapsamında dükkanı olmayanlara kira yardımı yapılacak!

Odunpazarı'nda kentsel dönüşüm kapsamında dükkanı olmayanlara kira yardımı yapılacak!

Odunpazarı Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonunda Sanayi Çarşısında yapılacak olan ' Kentsel Dönüşüm ' ile ilgili Sanayi Çarsısında büro açılacak...



Odunpazarı Belediyesi ile Sanayi Çarşısında arsa ve işyeri olan vatandaşların anlaşmaları üzerine 'Kentsel Dönüşüm' için önemli gelişme sağlandı. Odunpazarı Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonunda Sanayi Çarşısında yapılacak olan 'Kentsel Dönüşüm' ile ilgili Sanayi Çarsısında büro açılacak. Odunpazarı Belediyesi tarafından açılacak olan büro'da Sanayi Çarşı'sında yapılacak olan dönüşüm ile ilgili arsa ve dükkan sahiplerine gerekli bilgilendirme yapılacak. 



ODA BAŞKANLARI DÖNÜŞÜMDEN YANA 


Geçtiğimiz günlerde Ticaret Odası'nda toplanan Küçük Sanayi Çarşısında faaliyet gösteren işyerlerinin bağlı oldukları meslek odaları başkanları, yıllardır beklenen dönüşüm gerçekleşmesi için atılan adımlardan duydukları memnuniyeti ifade ettiler. 


TAŞINMA SORUN DEĞİL Tornacılar ve Oto Tamircüer Odası Başkanı Halil Kılıç da sanayi esnafının taşınmaya hazır olduğunu belirterek, "Burada 1800 işyeri var. Esnafımız yıllardır bugün taşınacak yarın taşınacak söylentileri arasında sıkışıp kaldı. 

Teksan Sanayi Sitesi'nin üst kısmındaki yeni sanayi sitemizde 3256 işyeri var. 

Her sey hazır. Yeter ki bu sorun çözülsün. Biz Tornacılar ve Oto Tamirciler Odası olarak esnafımızın yeni çarşıya taşınması için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız. Esnafımız da istiyor. 

Zaten bir kısmı yeni sanayi sitesinde. 

Bu bölünmüşlük de doğru değil" dedi. 


İŞYERİ OLMAYAN ÜYELERİMİZE 1 YIL KİRA YARDIMI YAPACAĞIZ 


Şu anda Teksan Sanayi Sitesi'nin üst tarafında oluşan yeni Sanayi Çarşısında işyerleri tamamlanan bazı esnafm taşınarak faaliyetlerini burada sürdüklerini de belirten Kılıç, yeni çarşıda dükkanı olamayan üyelerine 5 bin lira peşin aylık 800 lira taksit 10 yıl vadeyle işyeri yapmaya başladıklarını da söyledi. 'Yeni Sanayi Sitesinde dükkanı olmayan üyelerimize, mesleklerini devam ettirmeleri halinde kiralayacakları dükkanlarının kiralarmı bir yıl süreyle biz ödeyeceğiz. Taşınma konusunda da yardımcı olacağız. 


İşyerini tasıma imkanı olmayanlarında işyerlerini yeni çarşıya oda olarak biz taşıyacağız' diyen Tornacılar ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Halil Kılıç konuşmasına söyle devam etti: "Yeni Sanayi Çarsısmda işyerlerinin yarısı tamamlandı. İnşaatları devam eden kooperatiflerde var. Bu kooperatiflerden işyeri almak isteyenlere 1,5 yıl içerisinde tamamlanacak olan dükkanlarımızdan istedikleri taktirde almaları da mümkün." 



Eskişehir Anadolu 


Geri Dön