29 / 03 / 2024

Ofis kiraları TL'ye dönüyor, 43 yeni AVM geliyor!

Ofis kiraları TL'ye dönüyor, 43 yeni AVM geliyor!

JLL Türkiye’nin 2018’in ilk yarısını mercek altına alan ‘Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü’ raporuna göre, 43 yeni AVm açılacak ve ofis kiralarında TL'ye dönüş başladı...



JLL Türkiye’nin 2018’in ilk yarısını mercek altına alan ‘Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü’ raporu yayınlandı. Tapora göre inşaatı devam eden AVM'ler 2018 ve 2019 yıllarında açılacak. Türkiye'de toplam 411 AVM hizmet verirken, 43 yeni AVM için açılış için hazırlanıyor. Sadece İstanbul'da toplam 118 alışveriş merkezi bulunuyor.

Perakende piyasası çeşitlenmeye gidiyor

Öz sermayesi güçlü olan perakendecilerde yeni mağaza açma iştahı gözlemlendi. Raporda, geçtiğimiz iki yılda verimsiz şubelerini kapatan elektronik marketlerin verimli metrekarelerde AVM’lere geri döndüğü görülüyor.

Ofiste kiralar TL'ye dönüyor

A sınıfı ofis piyasasında boşluk oranı bir önceki yılın ikinci çeyreğine kıyasla yüzde 21,9’dan, yüzde 20,9’a geriledi. Hürriyet'te yer alan habere göre, İstanbul ofis piyasasında görülen en önemli değişikliklerin başında kira kontratlarının TL üzerinden gerçekleşmeye başlaması geliyor.


Geri Dön