19 / 04 / 2024

Ofishane projesinin tamamı Fiba Grubu'nun oldu!

Ofishane projesinin tamamı Fiba Grubu'nun oldu!

Fiba Grubu, Eroğlu Gayrimenkul'un geliştirdiği Kağıthane'deki Ofishane projesinin tamamını satın aldı. Toplam 21 bin metrekare ofis alanının yer aldığı projenin 80 milyon dolara satıldığı tahmin ediliyor..



FİBA Grubu, Kağıthane'de yer alan bir ofis binasını satın aldı. Eroğlu Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Ofishane projesinin tamamı Fiba Grubu'nunoldu. Taraflar arasındaki imzalar 11 Ekim tarihinde atıldı. 

Toplam 33 bin metrekare kiralanabilir alanda yer alan Ofishane'de 21 bin metrekare ofis alanı yer alıyor. Projenin 12 bin metrekarelik alanında ise yapı marketi Bauhaus hizmet veriyor. 


Metrekaresi 4 bin 500 $ 



Kağıthane'de gerçekleştirilen ofis projelerinde metrekare fiyatları 3 bin 500 ile 4 bin 500 dolar arasında değişiyor. Bu rakamlara göre, Ofishane'nin yaklaşık 80 milyon dolara satıldığı tahmin ediliyor. 


Merkezi Levent'te 


Hüsnü Özyeğin'in kurucusu olduğu Fiba Grubu, finans ve finans dışı alanlarda faaliyet gösteriyor. Finans sektöründe bankacılık, leasing, faktoring, sigortacılık, varlık yönetimi ve özel sermaye fonu, finans dışında ise havacılık, mağazacılık, gayrimenkul, enerji, gemi inşaası ve liman hizmetleri alanında yer alıyor. İstanbul'daki merkezi Levent-Büyükdere Caddesi'nde yer alan Fiba Grubu'nun, son dönemde ofis ve konut yatırımlarının merkezi haline gelen Kağıthane'deki Ofishane'ye hangi iştiraklerini taşıyacağı ise açıklanmadı. 


Kağıthane iş dünyasının yeni adresi oluyor


 İSTANBUL'UN iş merkezi Levent-Maslak hattına yakın konumu nedeniyle son dönemde Kağıthane'de birçok ofis projesi hayata geçiriliyor. Kentsel dönüşümle de yıldızı parlayan bölge, inşa edilen projelerin tamamlanmasıyla iş dünyasının yeni adresi olmaya da başladı. 

Özellikle Levent-Maslak hattında A sınıfı yüksek kira değerlerine sahip ofislere alternatif olarak düşük kira bedeli ile ofis kiralama imkanı sağlanan Kağıthane bir çok firmanın tercihi oluyor. 


250 bin metrekare ticaret alanı olacak 


¦ Sanayi alanlarının hızla dönüştüğü Kağıthane, ofisin yanı sıra konut ve alışveriş merkezi yatırımlarını da çekiyor. 


¦ Bölgede dönüşüm tamamlandığında yaklaşık 250 bin metrekareye yakın bir ticaret alanı arzı oluşacağı tahmin ediliyor. Bu da 25 bin kişinin çalışacağı anlamına geliyor. 


¦ 100 bin adet konut inşa edileceği öngörülüyor. 



TOPLAM arsa alanı yaklaşık 14 bin metrekare olan ve 55 bin metrekarelik inşaatın yapıldığı Ofishane'de 2 kat otopark, 2 kat yapı marketi ve 12 ofis katı bulunuyor. Toplam 33 bin metrekare kiralanabilir alanın bulunduğu projenin 21 bin metrekaresi ofis, 12 bin metrekaresi ise yapı marketi bulunuyor. 

Binanın her katında toplam 24 adet ofis yeralıyor. Ofislerin tamamının ayrıca kat bahçeleri bulunuyor. Sadece ofislere ayrılmış yaklaşık 300 araçlık otopark kapasitesine sahip Ofishane projesi, TAGO Mimarlık tarafından tasarlanmıştı. 



Meltem Kara / VATAN



VİDEO: Bu haberle ilgili videoyu HAVADANEMLAKVİDEO.COM'da izlemek için tıklayın




Geri Dön