26 / 04 / 2024

Ofton İnşaat üçüncü konut projesine Koşuyolu'nda başlayacak!

Ofton İnşaat üçüncü konut projesine Koşuyolu'nda başlayacak!

Merkezi Altunizade'de olmasına rağmen projelerini bugüne kadar ağırlıklı olarak Avrupa Yakası'nda yapan Ofton, Anadolu Yakası'nda Kandilli ve Taşdelen'den sonra üçüncü konut projesini Koşuyolu'nda yapmaya hazırlanıyor...



Daha önce kendi kurdukları firmalarda konut, taahhüt işleri ve yap-sat yapan Yusuf Şimşek, İsmail Hakkı Altun ve Kadir Çınar, 2003 yılında bir araya gelerek Ofton İnşaat'ı kurdular. 


2010 yılında Kadir Çınar ortaklıktan ayrıldı ama diğer iki ortak yollarına Ofton markası ile devam etti. Ağırlıklı olarak şehir merkezinde proje üreten şirket, son yıllarda Şişli Bomonti ve Taksim'de "Elysium" markası ile inşa ettiği projelerle dikkat çekti. 


Merkezi Altunizade'de olmasına rağmen projelerini bugüne kadar ağırlıklı olarak Avrupa Yakası'nda yapan Ofton, Anadolu Yakası'nda Kandilli ve Taşdelen'den sonra üçüncü konut projesini Koşuyolu'nda yapmaya hazırlanıyor. 

Koşuyolu Parkı'nın alt ucunda büyük bir arazi satın alan şirket, arazinin etrafını çevirerek tabelasını astı bile. 


Telefonla kendisine ulaştığımız Ofton İnşaat A.ş. Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun, Koşuyolu'nda satın aldıkları araziye konut ve işyeri yapacaklarını belirtiyor. 


Proje çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Altun, inşaatın 10 bin metrekaresinin konut, 7-8 bin metrekaresinin de ticari birimlerden oluşacağını söylüyor. "Arazinin içinde küçük bir bina var. Projeyi kentsel dönüşüm kapsamına almaya çalışıyoruz. Proje biter bitmez üç ay içinde satışa çıkarız" diyen Altun, projenin ismini ise henüz açıklamıyor. Bugüne kadar Bomonti, Kurtuluş, Dolapdere, Taksim ve Kandilli'de gerçekleştirdiği projelere "Elysium" ismini veren Ofton, Taşdelen'de inşaatı devam eden yeni projesine ise Ivory olarak adlandırmıştı. 


PARA 


Geri Dön