26 / 04 / 2024

Ofton İnşaat'tan 350 milyon dolarlık 9 proje!

Ofton İnşaat'tan 350 milyon dolarlık 9 proje!

Ofton İnşaat'ın ortakları turizm, hazır giyim perakendesi ve eğlence gibi yeni alanlarda iddialarını artırıyor. Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun inşaatta 350 milyon dolarlık projelerinin devam ettiğini söylüyor.



Şimdi de turizm, eğlence ve giyimde büyüyecek OFTON İnşaat kökleri 1985 yılına dayansa da 2003 yılından itibaren sıçrama yapan bir şirket. İki ortak İsmail Hakkı Altun ve Yusuf Şimşek 1985 yılına kadar ayrı ayrı klasik mahalle müteahhitliği türünden işler yapmışlar. İki müteahhidin yolları 1999 yılındaki büyük deprem sonrasında deprem evleri yapımında kesişmiş. Oflu Altun ve Tonyalı Şimşek memleketlerinden esinlenerek Ofton İnşaat'ı kurmuşlar. Tecrübelerini ve güçlerini birleştirip bu tarihten sonra hep prestijli projelere imza atmışlar. Elysium markasıyla İstanbul'un şehir merkezi olarak kabul edilen lokasyonlarında hayata geçirilen birçok projeleri var. Halen yatırım maliyeti 350 milyon doları bulan dokuz projeleri inşaat halinde. Bugün, A grubu müteahhitlerin içinde yer alıyorlar. 


Ofton İnşaat'ın Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun ile bir araya gelince yepyeni bilgiler de edindik. Altun ile hem yeni sektörleri hem de Ofton İnşaat'ın yeni projelerini konuştuk... 


İş hayatına nasıl başladınız? 

Trabzon'un Of ilçesinde doğdum. Liseden sonra üniversite için Almanya'ya gittim. Kimya okuyordum ama üniversiteyi bitirmedim. Tarihe merakım var. Okusaydım iyi bir tarihçi olurdum. Türkiye'ye dönünce inşaat işleriyle uğraşmaya başladım. Hep hayalimde ev yapmak vardı. Bu nedenle inşaata girdim. 1985 yılında Altun İnşaat'ı kurdum. Yusuf Bey ise 1988 yılında Şimşek İnşaat'ı kurmuş. İlk 1999 deprt rem konutlarında ortak yıl sonra da Ofton İnşaat'ı kurduk. 


Yeni projeleriniz var mı? 

Şu anda İstanbul'da altı ilçede dokuz projemiz var. Şişli, Üsküdar, Beyoğlu, Beşiktaş, Zeytinburnu, Beykoz'da projelerimiz var. İstanbul dışında Bodrum'da iki projemiz var. Üçüncü projemize başlayacağız. İstanbul Merter'de projeler var. Merter projesi ve Koşuyolu projelerinin temelleri atıldı. Beykoz'da ofis projemiz ruhsat aşamasında. Dokuz projenin toplam maliyeti 350 milyon dolar.


Ofton İnşaat, Ortaköy'de eski tarihi bir binayı restore ederek butik rezidans haline getirdi. 12 dairelik projenin ismi Elysium Apartments. İsmail hakkı Altun, İstanbul'un tarihi yerlerinde bu tür projeler yapacaklarını söylüyor. "Mahalle aralarında marka apartman konsepti yapmaya çalışıyoruz. İstanbul'un muhtelif yerlerinde olacak. Kadıköy, Ortaköy, Beşiktaş, Üsküdar, Fatih gibi eski semtlerde yapacağız. Şehre bir değer katmak istiyoruz. Örnek olsun istiyoruz. Küçük ama değerli projeler olacak" diyor. 


Bodrum'daki projelerin içeriği ne? 

Elysium Miramar Bodrum ve Elysium Premier Bodrum projeleri devam ediyor. 12 ay kullanıma açık bir yer inşa ediyoruz. Gelecek yıl bahar ayında hayat başlayacak. Birinde 40 diğerinde sekiz villa var. Yerlerimiz Bodrum'un en güzel noktasında. Bodrum'a biraz geç kaldık. Bu açığı kapatmak istiyoruz. 


KKTC'de projeler yaptınız. Yurtdışında yeni yatırımlarınız var mı? 

KKTC'de 4-5 proje yaptık. İstediğimiz gibi keyifli olmadı. Projeleri bitirince devam etmedik. Şimdi Karadağ'ın Adriyatik sahili olan bizim Bodrum'a benzeyen Budva'da bir projemiz var. Ruhsatlama aşamasında. 30 milyon euro'luk bir proje. 300 rezidans odası planlıyoruz. Odalar 1 + 1 ve 2+1 olacak. Bu yılsonuna kadar temelini atmayı hedefliyoruz. 


Hep A ve A+ gelir grubuna dönük projeler ürettiniz. Daha geniş kitleleri ilgilendiren projeniz olacak mı? 

Bu tarifinize uygun bir proje Taşdelen'de yapmıştık. Ayvori bizim bir alt markamız. Doğru bir noktada, doğru bir proje yapacağız. 


Turizm yatırımlarınız da var. Bu sektördeki hedefleriniz nedir? 

Şehir otelciliğinde büyüyoruz. Taksim'de otelimiz var. Akkor Grubu'nun Akkor Sofitel Luxury Hotel zinciri işletiyor. Ama adı Taksim Elysium. Bu isimle devam edeceğiz. Piyalepaşa'daki otelimiz büyük bir yatırım. Burayı da Hilton işletecek. Merter içinse Marriot ile görüşmelerimiz sürüyor. Levent'te bir arsamız var. Orasını da otel olarak planlıyoruz. Yatırımlar tamamlandığında 900 yatağa ulaşmış olacağız. Bu kapasite ile sahiplilik anlamında en çok oda sayısına sahip turizmci olacağız. Şehir otelciliğinde büyüme planları yapıyoruz. Bazılarını satabiliriz ama bizde her zaman 500-600 oda olacak. Taksim'de küçük bir otelimiz daha olacak. Burası için yine Akkorun yeni markası lbis Styles ile anlaştık. 


Geleceğe daha iyi hazırlayabilmek için ortak şirket İnşaat dışında hazır giyim işiniz de var. Bu alanda yenisiniz galiba? 

27 yıldır uluslararası markanın distribütörlüğünü yapan arkadaşlarım var. Onlarla İstanbul Bijuteri Tekstil ve Moda Ürünleri Anonim Şirketi unvanıyla bir şirket kurduk. Dünya Markaları ismiyle mağazalar açacağız. Versace, Dolce&Gabbana, Louis Vuittion gibi 25 dünya markasının bazı ürünlerini satacağız. İnlet mantığı ile outlet mağazacılık olacak. Etiler Nispetiye'de ilk mağazamızı açıyoruz. Nispetiye 10'un altında. Sabiha Gökçen, Bodrum Havalimanı, Atatürk Havalimanı'nda da açacağız. Bodrum ve Antalya'da da olacak. İlk etapta 10 mağaza hedefleniyor. İstanbul'da bir tane de Anadolu Yakası'nda olacak. Yerini netleştirmedik ama Koşuyolu'ndaki projemizin içinde yaparız diye düşünüyorum. Bir de KKTC'de olacak. Büyüme planlarına bu mağazadan sonra karar vereceğiz. 


Anadolu Catering diye de bir şirketiniz var. Burada neler yapacaksınız? 

Eğlence sektörüne yönelik hizmet verecek restoran ve eğlence mekanları kuracak ve işletecek. Şimdilik eski Rakkas yeniden projelendiriliyor. İsmi tescil aşamasında; tescil sonrası bu isimle bazı konseptler yaratarak farklı lokasyonlarda hizmete devam edecek. Düğün, davet, organizasyon işleri için hizmete açık olacak.


Para


Geri Dön