19 / 04 / 2024

ÖİB, DMO ve TCDD taşınmazları için yeniden ihalede!

ÖİB, DMO ve TCDD taşınmazları için yeniden ihalede!

ÖİB, DMO ve TCDD'ye ait İstanbul, İzmir ve Denizli'deki taşınmazların ihalesini 1 Temmuz 2010'da gerçekleştirecek



Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından daha önce ihale edilmesine rağmen bir türlü satışı gerçekleşemeyen İstanbul, İzmir, Denizli'deki DMO ve TCDD'ye ait 3 taşınmazının ihalesini 1 Temmuz 2010'da Kurtuluş Ankara'daki başkanlık binasında gerçekleştirecek.
 
25 Haziran 2010 gününe kadar ön talep toplayan ÖİB,  İzmir  ve İstanbul taşınmazları ile TCDD'ye ait Denizli Koyunaliler'deki gayrimenkuller için 1 Temmuz 2010  Perşembe günü açık artırma ve pazarlık yapacak. Satışa çıkan gayrimenkullerden DMO'ya ait İstanbul'daki  gayrimenkul için Yapı Yatırım ile Başkaya Otomotiv-Kalyon İnşaat-Özka İnşaat-AKM Yapı Taahhüt'ten oluşan Ortak Girişim teklif sunarken İzmir'deki taşınmazları Mehmet Önal ve Nail Özkardeş almak istediklerini açıklamıştı.

Denizli / Merkez Koyunaliler taşınmazları içinde İshak Kalkan ve Yön Otomotiv'in talipli olduğu açıklanmıştı.
Devlet Malzeme Ofisi DMO'nun da İzmir ve İstanbul olmak üzere iki taşınmazı da satışa çıkan gayrimenkuller arasında. İzmir Konak'taki 769 metrekare yüzölçümlü arsa ve üzerindeki binalar 400 bin TL geçici teminat ile satışa çıkarılacak.

DMO'nun İstanbul'da satmak istediği taşınmaz ise Üsküdar Bulgurlu Mahallesi'nde bulunuyor. Büyüklüğü 25 bin 56 metrekare olan arsa için 4 milyon TL geçici teminat tayin edilmişti. TCDD'nin satışa çıkardığı Denizli Koyunaliler Köyü'ndeki 13 bin 279 metrekare yüzölçümlü taşınmaz için ÖİB, 200 bin TL geçici istenmişti.

Maliye Hazinesi'ne Maltepe'deki 36 bin 149 metrekare büyüklüğe ve 54 bin metrekare inşaat alanına sahip olan arazi için geçen defasında kıyasıya rekabet eden ve fiyatın 164 milyon TL'ye ulaşması üzerine ihaleden çekilen Gürşen Gayrimenkul, Elginkan Holding ve Gür-Tem Madencilik bu kezde araziye teklif sundu. ÖİB'nin Maliye Hazinesi'ne ait Maltepe arsası için son oturumu önümüzdeki günlerde gerçekleştirmesi bekleniyor.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön