24 / 04 / 2024

Okan Gaytancıoğlu'ndan Saros liman projesine tepki! 

Okan Gaytancıoğlu'ndan Saros liman projesine tepki! 

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, "Saros Körfezi'nin yok edilmesine izin vermeyeceğiz" diyerek, Saros Körfezine yapılması planlanan FSRU Liman ve Boru Hattı Projesi'ne tepki gösterdi...



Saros Körfezi'ne yapılacak olan FSRU Liman ve Boru Hattı Projesi için verilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararı Edirne İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 6 Mayıs 2020'de İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı yapılmasına karar verdi. Karara tepki gösteren CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, "Saros Körfezi'nin yok edilmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Szöcü Gazetesi'nden Uğur Akagündüz'ün haberine göre; Projenin ÇED olumlu kararının Edirne İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğini ve 10 farklı disiplinden 10 bilirkişinin, raporda 113 sayfada 14 ayrı uygunsuzluk bulunduğunu belirten Gaytancıoğlu, akla ve bilime uygun ÇED sonucunda Saros Körfezi’ne FSRU Liman ve Boru Hattı için olumlu bir rapor çıkmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Akıl ve vicdan sahibi herkesi karara karşı durulması için çağrı yapan Gaytancıoğlu, ”Saros Körfezi’nin yok edilmesine izin veremeyiz” dedi.

Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Ziya Gökerküçük ise, şöyle konuştu:

"Bakanlığa, kentleri ve doğayı insan yararına, doğallığı içinde korumak ve geliştirmek görevini hatırlatmak isteriz. Bizim önerimiz, Saros FSRU limanının da hukuk ve bilirkişilerin dediği gibi iptal edilmesidir."

Saros'taki liman projesinin ÇED raporu iptal edildi!


Geri Dön