19 / 04 / 2024

Olay Medya ihalesine Torunlar'dan 14 milyon TL teklif!

Olay Medya ihalesine Torunlar'dan 14 milyon TL teklif!

Olay Medya’nın satışı için dün düzenlenen ihaleye katılan tek isim, Cavit Çağlar’ın Organize Sanayi’deki arsasına AVM kurmak isteyen Aziz Torun oldu. Torunlar ihaleye 14 milyon TL teklif verdi.



Olay Medya, Tasarruf Mevduatı sigorta Fonu (TMSF) tarafından dün yine satışa çıkarıldı. İhaleye katılan tek isim Korupark’m sahibi Aziz Torun oldu. İhaleye Torun Holding’in  Ankara  şirketlerinden Yaldız Enerji katıldı. TMSF tarafından 24 Milyon lira muhammen bedelle ihaleye çıkarılan Olay Medya için Torun 14 milyon lira teklif sundu. Bu teklifin değerlendirmeye alınıp alınamayacağına ilişkin TMSF yönetimi 8 Ocak Cuma günü karar verecek.


HEDEF SADECE MEDYA PATRONLUĞU MU?

Gıdadan inşaata pek çok kalemde yatırımı bulunan Aziz Torunun Olay Medya’ya sahip olmak için teklif vermesinin ardında yatan tek neden medya patronu olmak gibi görünmüyor. Cavit Çağlar’ın tapuları TMSF’de olan ve yönetimini elinde bulundurduğu Organize Sanayi Bölgesindeki arsa da Torunun dikkatini çeken yatırım planları arasında. Torun, bu araziye AVM yapmak istiyor ancak imar planının değiştirilmesi gerekiyor. Bu arazinin değerlendirilmesinden elde edeceği gelir de Çağlar’ın TMSF’ye olan borçlarını ödeyebilmesinin yolunu açacak. Daha önce Ticaret Sanayi Odasından plan değişikliği talebine ret yanıtı alan Çağlar, bölgedeki yatırımcılardan imza toplayarak onay kapısını zorluyor. Torun’un Olay Medyaya sahip olması bu araziye ilişkin plan değişikliği yapılması konusunda kapıların açılmasını sağlayacak.


ŞİMDİ GÖZLER TMSF’DE

Torun’un verdiği teklif, TMSF’nin biçtiği bedele göre 10 milyon lira daha düşük. 2009 yılında Yeni Dönem Gazetesi sahibi olan Nurettin Kutlucan, Olay Medyaya talip olmuş ve 20 milyon dolar muhammen bedele karşılık 12 milyon dolar teklifte bulunmuştu. Pazarlık günü 15 milyon dolara yükselen fiyatta el sıkışıklığı konuşulsa da ihale TMSF tarafından onaylanmadığı için satış gerçekleştirilemedi. Torun’un teklifini TMSF’nin nasıl değerlendirileceği merak konusu.


TORUN AİLESİ KİMDİR?

Bursa’da Zafer Plaza ve Korupark’ta imzası bulunan Torunlar GYM’nin, 1955 yılında İstanbul’da bir handa temelleri atıldı. Bir bakkal dükkanı ile başlayan ticaret hayatı Torunlar Gıda A.Ş ve Torunlar İnşaat A.Ş ticaret adı ile ilk pirinç ithalatının yapılmasıyla şekillendi. Torun ailesi 1994 yılında Azerbaycan, İran, Kuzey Irak, Gürcistan, Romanya ve Bulgaristan’a şeker ihracatı yaparken ABD’den de kağıt ithal etmeye başladı. 1990’lı yılların 2. Yansında hızla büyüyen Torun, önce çay sanayisine girdi.


Ardından da Toray İnşaatı kurarak Bursa’da Zafer Plaza, Ankara’daki Ankamall ve Crovvne Plaza otellerinin sahibi oldu. Milenyuma girerken pirince yatırım yapmayı sürdüren Torun, Uzunköprü , Bandırma ve Mersin’de çeltik fabrikaları açtı.  Adana  ve Afyon’da yağ, Kütahya’da şeker fabrikası kuran Torun 2007 yılında Bursa Korupark Evleri ve Korupark AVM kapılarını açarken Mail of İstanbul’un Mahmutbey’de temelleri atıldı. Torunlar GYO’nı hayata geçiren Aziz Torun İstanbul’da Torium AVM ve Nishistanbul projesine başladı. 2010 yılında halka arz sürecini tamamlayan Torunlar GYO, Torium AVM’yi açtı ve Ali Sami Yen Stadyumu arsası üzerindeki ortaklık çerçevesinde proje geliştirme çalışmaları başlattı. Holdingin son yıllarda en çok konuşulan projesi ise Zincirlikuyu Esentepe’de Torun Tower inşaatı oldu.


Şehir Gazetesi 


Geri Dön