27 / 04 / 2024

Olimpos'un imar planı onaylandı! 

Olimpos'un imar planı onaylandı! 

Antalya'nın Kumluca ilçesinde yer alan Olimpos'un imar planı onaylandı. Bölge artık 3. derece sit alanı bölgesi olarak ilan edildi.



Ünlü tatil merkezi Olimpos'ta uzun zamandır tartışmalara konu olan Koruma Amaçlı İmar Planı'na onay verildi. Habertürk'te yer alan habere göre; imar planının ilk başvurusunda bulunan Olimpos'ta muhtarlık yapan isimlerden Antalya'daki Kumluca Belediyesi meclis üyesi AKP'li Halil Karataş, "Uzun yıllardan beri üzerinde titizlikle çalışılan Olimpos Koruma Amaçlı İmar Planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanmış olup, önümüzdeki günlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde ve Kumluca Belediyesi'nde askıya çıkacaktır. Olimpos halkı olarak başta Kültür ve Turizm Bakanımızın nezdinde emeği geçen siyasetçi, bürokrat ve teknik olarak çalışan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"BETONLAŞMA OLMAYACAK"

Çalışmalar kapsamında Olimpos'un birinci derece arkeolojik SİT alanından, üçüncü derece arkeolojik SİT alanına dönüştüğünü anlatan Halil Karataş, "Plan çalışmaları çerçevesinde Olimpos'ta yaşayanlar mağdur edilmeyecek. Betonlaşma olmayacak. Ahşap yapılar korunacak. Yeni yapıların da ahşap olması gibi belirgin kararlar alındı" dedi.
 


Geri Dön