24 / 04 / 2024

Olivium Outlet Center Esas Holding'in yatırım rotasına girdi!

Olivium Outlet Center Esas Holding'in yatırım rotasına girdi!

İSTANBUL'UN ilk, Türkiye'nin ise en büyük outlet alışveriş merkezi olarak Nisan 2000'de kapılarını açan Zeytinburnündaki Olivium Outlet Center'in Esas Holding'in yatırım rotasına girdiği öğrenildi.  



Geçtiğimiz haftalarda Esas Holding CEO'su çağatay Özdoğru'nun çok tanınan bir alışveriş merkezini satın alacakları ve bu konuda görüşmelerin sürdüğü yönünde açıklama yapmasıyla bu AVM'nin hangisi olacağı tarbşmalan sürerken grubun Olivium Centerin gündemine aldığı ama merkezin yüzde 12'lik hissesini elinde bulunduran 25 kişilik ortak grubunun ikna edilmeye çalışıldığı belirtiliyor.72 bin metrekare kapalı alana sahip yaklaşık 33 bin metrekare kiralanabilir alanı ve 136 mağazası bulunan outlet alışveriş merkezinin yüzde 88'nin yüzde 65'i Emintaş'ta olmak üzere Emintaş ile İleri Mensucat sahipliğinde olduğu, geriye kalan yüzde 12'nin ise 25 farklı ortak arasında paylaşılmasının Esas Holding'i zorladığı gelen bilgiler arasında.
Yüzde 12'lik hisseyi elinde bulunduran ortaklatın büyük çoğunluğunun da deri sektöründeki işadamlarından oluştuğu öğrenilirken Esas Holding'in bu hisse sahipleriyle anlaşmayı sağlarsa AVM sahibi olmaya çok yakın olduğu ifade edildi.
Zeytinburnu'nun merkezinde bir 'deri merkezi' olması için de projelendirilen Olivium Outlet Center, şu anda Mudo'dan İpekyol'a, Derimod'dan Marks&Spencer'a kadar geniş bir marka karmasma sahip. Merkezin portföyüne bu yıl Samsung, Siemens, Faik Sönmez, Jack&Jones, Koton, Mango, U.S. Polo gibi markalar da katildi. Alışveriş merkezinde 365 gün indirimli alışveriş fırsatı sunulurken 'Salı Pazan' gibi ilginç kampanyalanyla da dikkat çekiyor.
 
Merkezde her Salı günü, mağazalar önlerine kurduklan tezgahlarda 'stok fazlası' ürünlerini yüzde 90'a varan ekstra mdirimlerle satışa sunuyor. Outlet Center7 da mağazaların yara sıra 20 restoran, 6 salonlu sinema salonu, bowling ve çocuk oyun alanları bulunuyor.

2000 yılında şževket Sabana ve Ailesi tarafından kurulan Esas Holding havacılık, sağlık, gıda ile perakende alanlarında yaptığı yatırımlar ve gösterdiği hızlı büyümeyle dikkat çekiyor. Bu yıl dünyadaki yatirım fırsatlarını takip etmek için Londra ofisi de kuran Holding, işlem yapısmda ve getiri beklentilerindeki esneklik ile adaptasyon yeteneğiyle dikkat çekiyor. Grup havacılık sektöründe Pegasus, Ü®zair, Air Berlin, Medair, Air Lease Corp, gıdada Bonservis, Trakya çiftlik, Peyman, Esaslı Gıda, sağlıkta BSK, Medline, perakendede ise AFM ve Electro World kanalıyla faaliyet gösteriyor.
Vatan


Geri Dön